Henter kommentarer

Boligejere glemmer fradrag – kan give dig ekstra penge mellem hænderne


Hvis du betaler en anderledes rente på dit boliglån end sidste år, så kan en simpel ændring i din forskudsopgørelse kan udløse ekstra penge hver måned.

Men mange danskere glemmer at rette forskudsopgørelsen til, når det gælder deres boliglån.

Og derfor opfordrer Skat nu til, at boligejere går ind og justerer deres forskudsopgørelse efter den nye rentevirkelighed, så rentefradraget kan blive korrekt beregnet. Det skriver Berlingske.

Ifølge nye tal fra Skattestyrelsen er der omkring 1,6 millioner danskere med et realkreditlån. Men kun 22 procent af dem har været inde at ændre i deres renteudgifter, selvom renterne er steget markant siden årsskiftet.

Og det kommer bag på underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen – særligt i lyset af den store aktivitet på låne- og rentemarkedet:

»Jeg var i hvert fald overrasket, da jeg så, hvor relativt få borgere som særligt på forskudsopgørelsen 2022 har justeret renteudgiften,« udtaler han i en pressemeddelelse.

Hvis man ikke justerer renteudgiften på sin forskudsopgørelse, får man ikke løbende glæde af det rentefradrag, som følger med, når ens boliglån er blevet dyrere.

Det hører dog med til historien, at hvis man ikke ændrer sin forskudsopgørelse, så får man stadig gavn af fradraget ved årsopgørelsen.

Boligrenterne er steget heftigt, og de fastforrentede realkreditlån e gået fra omkring 1,5 pct. ved årsskiftet til aktuelt 5 pct. Derudover er flere flekslån gået fra minusrenter til at ramme 3 pct. til nytår.

De stigende renter gør, at mange boligejere har fået en højere rente – blandt andet også, hvis man har opkonverteret sit lån.

Læs også: Nationalbankdirektøren advarer: Disse boligejere risikerer at blive insolvente

Læs også: 300.000 familier vil blive ramt af rentechok inden sommer