Henter kommentarer

Boligøkonomer: Her vil renten ligge om et år


Boligejere har fået heftige rentesmæk i år, men der er tilsyneladende opløftende nyt i horisonten.

For kigger man et år ud i fremtiden, så vil renterne på flekslån være lavere, end de er nu.

Det er vurderingen fra Totalkredits chefanalytiker, Sune Malthe-Thagaard, og Jyske Banks boligøkonom, Mikkel Høegh, i podcasten Euroinvestor Livsstil.

»Vi tror, at centralbankerne begynder at sætte renten ned igen i sensommeren – i september. Det betyder, at vi kunne komme lidt ned i nærheden af 2 pct. på F1-lånet om et år,« forklarer Mikkel Høegh.

Til sammenligning har Jyske Bank netop fastlagt renten på F1-lånet gældende fra nytår, hvor boligejerne kan se frem til en gedigen rentestigning og en rente på 3,27 pct.

Også hos Totalkredit venter man, at renten på flekslån med den korteste rentebindinger vil være faldende.

»Hvis man ser på de helt korte rentebindingslån, så ser vi en rente på 2-2,5 pct. når vi kommer lidt derudad. Men undervejs kan det slingre lidt den ene vej og lidt den anden vej,« siger Sune Malthe-Thaagaard.

Begge boligøkonomer fremhæver, at deres forudsigelser er forbundet med væsentlige usikkerheder. Den største og vigtigste præmis er, påpeger de, at centralbankerne lykkes med at få banket inflationen ned, så de igen kan lette på renten.

»Jeg tror ikke, centralbankerne er færdige med at bekæmpe inflation, så de kommer til at operere i den korte ende, men vi har allerede set meget markante rentefald i den lange ende,« siger Mikkel Høegh.

Han henviser til, at renten på de fastforrentede boliglån er gået fra 6 til 4 pct. i løbet af 14 dage, fordi markederne begynder at indregne en recession:

»Og når der er er recession, plejer der også at komme rentefald,« forklarer Mikkel Høegh.

Totalkredit vurderer, at renten på de fastforrentede boliglån kommer til at ligge i det nuværende leje omkring 4 pct. i noget tid.

Læs også: Lau Svenssen: GN er i spil

Læs også: Svensk biotekselskab tordner op efter grønt lys