Henter kommentarer

Danske Bank venter »voldsomme« boligprisstigninger i ny prognose


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget afkast. Dem kan du se mere om her
Vis mere

Festen på det brandvarme boligmarked er endnu ikke forbi.

I løbet af år 2020 forudser Danske Bank, at boligpriserne vil stige 11,5 pct. Det skriver banken i en ny prognose.

»Huspriserne bliver ved med at overraske opadtil, og vi forventer nu, at stigningen vil være på 11,5 pct. for 2021 som helhed. Det er en voldsom stigning, men det dækker i høj grad over, hvad der allerede er sket, nemlig store stigninger gennem 2020 og i de første måneder af 2021,« lyder det i en kommentar til prognosen fra Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank.

Den »voldsomme stigning«, som banken selv betegner det, er en smule højere, end hvad Nationalbanken venter i deres seneste prognose for boligpriserne. Sidste måned kunne Nationalbanken fortælle, at den venter, boligpriserne vil stige 9,7 pct. i 2021, 3 pct. i 2022 og 2,3 pct. i 2023.

Også Danske Bank forudser, at den massive stigning i boligpriserne vil aftage de kommende år.

»Stigende renter og en gradvis tilbagevenden til mere normale forbrugsmønstre ventes at lægge en dæmper på prisstigningerne i andet halvår 2021 og ind i 2022,« står der blandt andet i den nye prognose.

De seneste tal fra Boligsiden afslører, at huspriserne alene i marts steg 2,3 pct., ejerlejlighedspriserne steg 2,2 pct. og sommerhuse topper listen med en stigning på 3,8 pct.

Kigger man på prisudviklingen over det seneste år, er huspriserne gået i luften med 12,3 pct., prisen på en ejerlejlighed er steget 13,6 pct., og igen ligger sommerhusene på førstepladsen med den største prisstigning på 18,6 pct.

Læs også: Huspriser sætter igen rekord efter ti måneder med stigninger

Læs også: Friværdierne slår rekorden fra tiden før finanskrisen