Henter kommentarer

Finanstilsynet overvejer at stramme regler for boligkøb


Finanstilsynet, hvis hovedopgave er at agere vagthund over for blandt andet pengeinstitutter og realkreditinstitutter, overvejer at stramme kravene til bankernes lånereglerne, skriver Finans.

På det seneste har flere familier købt ny bolig, før deres gamle er solgt, og under finanskrisen gav netop det store tab til boligejerne og bankerne og var med til at få krisen til at eskalere og resultere i bankkrak.

Derfor overvejer tilsynet at opdatere den såkaldte »vækstvejledning«, som er et dokument, der omfatter Finanstilsynets krav til banker, når det drejer sig om belåning af boliger i vækstområder – vækstområderne omfatter blandt andet København og Aarhus.

»God kreditstyring er et begreb, der ændrer sig over tid, i takt med at risikobilledet ændrer sig. Det går meget stærkt på boligmarkedet, og vi vil selvfølgelig overveje, om vores vækstvejledning skal opdateres i forhold til køb før salg, hvis markedspraksis er ændret,« siger vicedirektør i Finanstilsynet, Kristian Vie Madsen, til mediet.

Læs også: Han forudså kollapset, der førte til finanskrisen – nu satser han på fald i Tesla

Læs også: Chefstrateg har forudsigelse om tech-aktierne