Henter kommentarer

| Opdateret

Chefstrateg har forudsigelse om tech-aktierne


Teknologiaktierne har været langt mere udfordret i 2021 end sidste år.

Der er samtidig udsigt til, at teknologiaktierne de næste 6-12 måneder ikke vil stige nær så meget som andre dele af aktiemarkedet. Det vurderer Bankinvests chefstrateg Jakob Vejlø, ifølge Børsen.

»Vi forventer, at tech-aktier i det næste halve til hele år vil fortsætte med at sakke bagud. Det skyldes, at de er vældigt anstrengt prisfastsat, mens der er udsigt til stigende renter, der udfordrer dem. Samtidig står vi i et økonomisk opsving, der især gavner de cykliske sektorer som energi, finans, råvarer, materialer og industri. Derfor har vi gradvist skruet ned fra en klar overvægt i 2020 til en neutral eksponering i tech-sektoren til fordel for cykliske aktier,« udtaler han til Børsen.

En lang række teknologiaktier hamrede i vejret, da coronanedlukningerne sidste år rullede henover verden. Selskaber i den cykliske del af aktiemarkedet styrtdykkede omvendt, da investorne frygtede for, hvor længe coronakrisen ville vare. Jakob Vejlø er dog overbevist om, att teknologiaktierne vil komme stærkt igen på sigt, da de ifølge ham spiller en central rolle i den økonomiske udvikling.

Læs også: Hvad er FANG+?

Nedenfor kan du se udviklingen i en række toneangivende aktieindeks, deres P/E-værdier, og hvor meget aktierne er steget siden årets begyndelse.

Den danske kapitalforvalter St. Petri Capital er blandt dem, der allerede sidste år så et større lys i en række skandinaviske aktier frem for de store teknologiaktier. Det skete ud fra en betragtning om, at stigende inflation samt den grønne omstilling ville gøre den anden gruppe aktier mere attraktive, forklarede porteføljeforvalter Michal Danielewicz til Euroinvestor.

»Vi kan købe aktier i dag, som højest sandsynlig kommer til at have samme vækst som teknologiaktierne har været igennem de sidste 20 år. Men i dag kan vi ifølge vores regnemodeller købe aktierne til en tredjedel af det, som tech-aktierne handler til. For os gælder det derfor om at være i de sektorer, der kommer til at opleve samme vækst som tech-sektoren har været igennem,« lød det fra chefporteføljeforvalteren i et interview.

Se listen: 12 råvareaktier, der eksponerer dig mod boom'et

»De her aktier handler i dag til nogle superattraktive priser, når vi lægger vores tematiske forventningerne ind i prisfastsættelsen. Især sammenlignet med, hvad visse amerikanske tech-aktier handles til i dag,« lød det fra Michal Danielewicz. Du kan læse mere om tre af de aktier, som St. Petri Capital satser på her.

En anden, der fornylig også har set et større lys i value-aktierne er aktiechef Philip Jagd fra pensionskæmpen Sampension. I et interview med Euroinvestor i slutningen af april forklarede han, at fire af de helt store modvinde for value-aktier igennem det seneste årti er blevet vendt til medvind.

Det samlede billede gjorde derfor, at han hellere ville satse på value-aktier frem for vækstaktier. Det kan du læse mere om her.

Læs også: 3 aktier til langsigtede investorer: 'De buldrer frem'

Læs også: Han forudså kollapset, der førte til finanskrisen – nu satser han på fald i Tesla