Henter kommentarer

Købelysten stiger: Danskere står på spring til at købe bolig


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

På boligmarkedet har flere og flere danskere antennerne ude, for interessen for at købe bolig stiger.

Det skriver Berlingske på baggrund af en undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden Home.

Tallene viser, at 15,3 pct. af danskerne planlægger at købe bolig i løbet af det næste halve år – og i København er interessen endnu større.

Det er betydeligt flere end i januar, hvor 12,7 pct. gik og spekulerede i boligkøb.

Læs også: Partier klar til at hæve fradrag

Berlingske har talt med cheføkonom Christian Hiligsøe Heining fra Realkredit Danmark. Cheføkonomen peger på, at undersøgelsen kan være et tidligt tegn på, at der er nye tider under opsejling på boligmarkedet.

»I sig selv er det overraskende, at købsinteressen ikke synes at køle lidt – både i lyset af de stigende renter og høje inflation – men også set i lyset af, at forbrugertilliden over de seneste måneder er styrtdykket til de laveste niveauer i cirka 30 år,« påpeger Christian Hilligsøe Heinig, som understreger, at der altid er »en vis usikkerhed i befolkningsmålinger«.

Ifølge undersøgelsen er 73 pct. af de købelystne allerede gået i gang med boligjagten i form af fremvisninger og internetsøgninger.

Læs også: Elon Musk køber Twitter

Læs også: Aktiechef: Disse C25-aktier kan tabe i kampen mod inflation