Henter kommentarer

Kraftigste stigning i 2 år: 'Boligmarkedet genfinder melodien'


 

Boligpriserne tager et nøk op i andet kvartal af 2023.

Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Huspriserne steg med 3,1 pct., lejlighedspriserne steg 4,1 pct. og sommerhuspriserne 5,6 pct. i andet kvartal i forhold til kvartalet før.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

De nye tal viser bedre takter for boligmarkedet ifølge cheføkonomi Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre.

»Boligmarkedet genfinder melodien. Priserne stiger med det kraftigste i 2 år, og handelsaktiviteten går et gear op,« skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Læs også: Hver tredje ejendomsvurdering er skæv

Han påpeger, at de nye tal kommer efter en periode med rentestigninger og stor usikkerhed, hvilket gav et mærkbart fald i boligpriserne og den laveste handelsaktivitet i 10 år, men nu lysner det altså en smule for det danske boligmarked.

»Der er nu kommet mere ro om renterne og den økonomiske situation, og det er med til at give mere medvind på boligmarkedet,« skriver Jeppe Juul Borre.

Læs også: Økonom: Forvent højere benzinpriser

I andet kvartal blev der handlet 16.044 boliger, hvilket er en stigning på 3.100, og den højeste handelsaktivitet siden starten af 2021.

Og medvinden på det danske boligmarked kommer ikke til at ophøre lige foreløbigt ifølge cheføkonomen.

»Vi forventer, at de bedre takter på boligmarkedet fortsætter. Handelsaktiviteten minder så småt om tiden før corona, og det ser vi holde fast. Samtidig vil der være svag pil op på priserne,« skriver Jeppe Juul Borre.

Læs også: Strateg ser fare i Novo-aktien: 'Dette bekymrer mig' 

Viceadministrerende direktør i Finans Danmark, Ane Arnth Jensen, har også bidt mærke i den stigende handelsaktivitet, men hun påpeger, at gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter er faldet med 3,7 pct. for huse og 4,4 pct. for ejerlejligheder sammenlignet med samme periode sidste år.

»Mange steder i landet har boligkøberne betalt mindre for deres nye hjem, end hvis de havde købt en lignende bolig for et år siden. Selvom flere danskere har købt boliger, og boligpriserne generelt er steget siden slutningen af 2022, er prisniveauet altså stadig lavere end for et år siden,« siger Ane Arnth Jensen.

Læs også: Boligøkonom om nye vurderinger: 'Det kan simpelthen ikke passe'

Læs også: Boligordbog: Det betyder alle boligøkonomibegreberne