Henter kommentarer

Nu sker det: Boligpriserne dykker – og det kan blive værre


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Her er det betydningen af 'dead cat bounce'. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Måned efter måned har boligpriserne haft snuden opad. Men nu har det økonomiske uvejr indhentet boligmarkedet, og priserne falder.

Prisen på ejerlejligheder dykker med 1,5 pct. i juli, mens prisskiltet på huse ryger ned med 1 pct. Det viser dugfriske tal fra Boligsiden.dk.

Der er tale om en rolig opbremsning på markedet, og der er ingen grund til panik, understreger Lise Nytoft Bergmann, som er boligøkonom i Nordea Kredit.

»Boligmarkedet er kommet i modvind som følge af den stigende rente og den høje inflation, og derfor er det ikke overraskende, at priserne begynder at falde,« forklarer hun.

Prisfaldene sker over hele landet, men stiller man skarpt på København, så har ejerlejlighedspriserne fået gevaldige tæsk. Her er priserne faldet med 2,8 pct. i juli, hvilket er det største månedlige fald siden 2011 – altså i 11 år.

Danske Bank har tidligere vurderet, at boligpriserne kan falde med omkring 6-7 pct. i år. Lise Nytoft Bergmann mener da også, at der er lagt op til yderligere prisfald.

»På nuværende tidspunkt er der tale om små prisfald, men vi forventer, at udviklingen fortsætter, og at priserne vil falde yderligere hen over efteråret og den kommende vinter,« forklarer hun.

Boligmarkedet har de seneste par måneder overrasket økonomer, fordi priserne er fortsat med at stige til trods for, at sorte skyer lurer i den økonomiske horisont.

Priserne har nemlig været ligeglade med, at inflationen er braget op på sit højeste i knap 40 år, og at renten på boliglån er mangedoblet siden årsskiftet. Men nu har de sorte skyer altså indhentet boligpriserne.

Undervejs har der også været svaghedstegn at spore på boligmarkedet. Blandt andet er flere lejligheder blevet solgt med et afslag i prisen, ligesom at ejendomsmæglernes hylder på det seneste er fyldt op med boliger, idet købelysten ser ud til at svinde ind.

Læs også: Til salg-skiltene vælter frem på boligmarkedet

Læs også: Rabat på lejligheder suser op – ét område skiller sig ud