Henter kommentarer

Særlig finte sikrer dig skatterabat


Boligkøberne flokkes om at købe lejligheder i København og andre storbyer i øjeblikket, da et køb før 1. januar betyder, at man undgår at betale de nye højere boligskatter.

Vil sælger dog først flytte ud af sin bolig næste år, er der en metode til at undgå at slippe for de højere skatter, skriver Børsen - man skal benytte sig af en omvendt disposition.

»Normalt er dispositionsdatoen før overtagelsesdatoen, men der er ikke noget i vejen for, at den kan være efter overtagelsesdatoen. Så man kan sagtens lave en aftale om, at man overtager 31. december, men først kan disponere over lejligheden 1. marts 2024. Vi ser en del af det lige nu på grund af de nye ejendomsskatter,« siger parnet i Købsmægler, John Wulff, til Børsen.

Der er god grund til, at boligkøberne er på jagt efter boliger i de store byer. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis man køber nu. Sådan lyder det fra Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom i Nykredit.

»Det vil ikke være unormalt med skatterabatter på 5.000- 15.000 kr. årligt ved køb inden årsskiftet, og sådanne besparelser får køberne til at slå til nu,« skriver hun onsdag morgen i en kommentar.

Hun tilføjer dog, at man bør købe bolig for at dække ens boligbehov, og ikke fordi man potentielt kan spare penge i en længere årrække.

»Men er man i markedet og har en lang tidshorisont som rækker ud over en håndfuld år, så kan det give mening at sikre sig en skatterabat på en ny bolig,« lyder det fra hende.

De nyeste handelstal fra Boligsiden viser, at antallet af solgte lejligheder i hovedstaden er steget med 6,3 pct. fra juli til august, når tallene sæsonkorrigeres.

Læs også: Forbrugerrådet slår alarm: Bankkunderne betaler for manglende konkurrence

Læs også: Forbrugerrådet har testet boliglån - realkreditselskaber får kritik for omkostninger