Henter kommentarer

Udvikling på boligmarkedet fortsætter ned: 'Det lægger en hånd under boligpriserne'

Huse i villakvarter i Brønshøj. Boliger. Udsigt. Ejendomme. Villaer. Bolig. Murstenshus. Oversigtsfoto. Bygning. Bygninger. Hus. Parcelhus. Parcelhuskvarter. Matrikel. Matrikler. Villaområde. Parcelhusområde. Boligkvarter.
Huse i villakvarter i Brønshøj. Boliger. Udsigt. Ejendomme. Villaer. Bolig. Murstenshus. Oversigtsfoto. Bygning. Bygninger. Hus. Parcelhus. Parcelhuskvarter. Matrikel. Matrikler. Villaområde. Parcelhusområde. Boligkvarter. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

For tredje måned i træk forsvinder der flere til salg-skilte i forhaver og vinduer, end der kommer til.

Og den udvikling er med til at lægge en hånd under boligpriserne, påpeger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit.

»Det faldende udbud lægger en hånd under boligpriserne. For når der ikke er ret meget til salg, er det sværere for køberne at presse sælgerne ned i pris,« forklarer Lise Nytoft Bergmann.

Boligudbuddet er steget markant i store træk af 2022, men på det seneste er udviklingen vendt.

Ved udgangen af februar var 41.537 danske boliger til salg, viser friske tal fra Boligsiden. Det er 0,9 pct. færre boliger i forhold til måneden inden og samtidig tredje måned i træk, at boligudbuddet falder.

Selvom ejendomsmæglerne har fået et lidt mindre udbud på deres hylder indenfor de seneste par måneder, så har boligkøberne stadig langt mere at vælge imellem i forhold til for et år siden.

Boligudbuddet er nemlig steget 36 pct. det seneste år, pointerer Lise Nytoft Bergmann. Det er en »kraftig« stigning, som dog ikke giver anledning til bekymring:

»Langt de fleste steder i landet er udbuddet stadigt lavere end normalen, og det er kun på ejerlejlighedsmarkedet i de store byer, at salgsskiltene står tæt,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Mens boligudbuddet stiger og falder, så har boligpriserne siden midten af 2022 vendt pilen nedad.

De seneste tal for prisudviklingen viser, at huse er faldet 8,3 pct. i pris siden toppen, mens lejlighederne har slået sig lidt mere med et fald på 9,2 pct.

Læs også: Himmelstormer slagtet – selskabet tvivler på sin overlevelse

Læs også: Denne C25-aktie er mest populær hos pensionsgiganterne