Henter kommentarer

Novo Nordisk er mest populær hos pensionsgiganterne


Novo Nordisk er at finde på tronen, som den mest populære blandt landets største pensionsselskaber.

Det er konklusionen efter Børsen har gennemgået  fire af landets største pensionsselskabers beholdninger, som de seneste uger har opdateret deres aktielister.

PFA, der har 350 mia. kr. under forvaltning med 16,4 mia. kr. investeret i C25, er gået ind i 2023 med en større eksponering mod defensive selskaber som Novo Nordisk, Novozymes, Genmab, Demant, og Coloplast.

»Det er udfordrende at kigge ind i 2023, som jeg forventer vil byde på et volatilt markedsmiljø. Men jeg kan bekræfte tesen om, at vi har bevæget vores danske eksponering i en mere defensiv og stabil retning. Det gjorde vi i løbet af 2022, hvor det hjalp os i et svært marked, og den tilgang holder vi fast i ind i 2023,« forklarer Klaus Ørtoft, aktiechef i pensionsselskabet PFA, til Børsen.

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, som jeg ville købe lige nu

Tidligere på Euroinvestor har vi skrevet om, at sundhedssektoren er en favorit sektor blandt danskerne.

Men hvis man lytter til senior investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, så skal man drosle ned på aktier i lige præcis denne sektor.

Det er en del af markedet, hvor man finder selskaber som Novo Nordisk, Coloplast, Demant, Genmab og Pfizer.

»Jeg tror, at det bedste ligger bag de defensive sektorer. Man vil se, at investorerne begynder at sælge lidt ud af de defensive aktier for at købe lidt op i aktier, der nyder godt af vækst i økonomien,« udtaler Lars Skovgaard Andersen.

Tidligere lød rådet at have en overvægt af sundhedsaktier og aktier inden for stabilt forbrug i porteføljen. Nu anbefaler Danske Bank, at du har en neutral vægtning.

»Der er ikke så mange investorer, der køber aktier inden for de dele af markedet. Mange har dem eller ser bedre muligheder andre steder i markedet,« forklarer han.

Læs også: Bavarian Nordic-topchef sætter ord på spændende 2023

Læs også: C25-selskab overrasket over udviklingen