Henter kommentarer

3 aktier teknisk set: Afgørende fase


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

De kommende uger bryder på en række regnskaber, som giver et indblik i, hvordan det går i de forskellige sektorer og selskaber, og derfor bliver de kommende uger ekstra vigtigte for at holde øje med.

Jeg har i denne uge sat fokus på et par af de svenske selskaber, der kommer med regnskab.

Lars ejer ikke de analyserede aktier. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

BillerudKorsnäs - er tendensen vendt?
Aktien i BillerudKorsnäs toppede i november i kursniveauet 195 og i marts ramte kursen 119,25, men siden har aktien været i en stigende tendens, og torsdag før påske blev aktien handlet i niveauet 146-148.

De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et ”Golden Cross”, hvor det korte glidende gennemsnit skar igennem det lange glidende gennemsnit nedefra. Bollingerkanalen har været i køb siden 14. marts og er det stadig.

På ugebasis har Bollingerkanalen netop etableret et købssignal i sidste uge og det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nede, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinje i niveauet 160.

Den positive tendens i aktiekursen har trukket op i Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt niveauet 54.

Nærmeste modstandsniveau er ved 165 og herefter i niveauet 180, mens der er støtte i niveauet 135 og herefter i niveauet 120. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Sandvik: Hvor er bunden?
Aktiekursen i Sandvik toppede i januar i niveauet 260 og har siden været i en faldende tendens. Torsdag blev aktien handlet i niveauet 191,85.

På dagsniveauet er der etableret salgssignal i januar og igen i april, hvor de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Bollingerkanalen var ligeledes i salg i februar og nu igen i slutningen af marts på dagsniveauet.

På ugebasis har der været salgssignal i Bollingerkanalen siden månedsskiftet januar/februar. De glidende gennemsnit på ugebasis har etableret et ”Death Cross”.

Der er en faldende tendens i Momentum, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet 32. Nærmeste støtteniveau er ved 180 og herefter i niveauet 160, mens der er modstand i niveauet 210 og herefter i niveauet 230. Aktien ser ikke interessant ud på nuværende niveau.

ABB: Hvor skal den hen?
ABB-Aktien toppede i januar i niveauet 350 og har siden været i en sivende tendens. Torsdag blev aktien handlet i 293,40-296,50.

På dagsniveauet er der et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” ved månedsskiftet mellem marts og april.

På ugebasis er der ligeledes salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit.

Omvendt er der en stigende tendens i RSI-modellen som har ramt 41 på ugebasis, og det indikerer, at man skal afvente situationen og den positive tendens først bliver bekræftet ved, at RSI er i niveauet omkring 60.

Momentum har været i en faldende tendens fra januar og frem til slutningen af marts. Herfra har modellen bevæget sig vandret, hvilket indikerer, at en mulig bund er under etablering.

Nærmeste modstandsniveau er ved 350 og herefter i niveauet 390, mens der er støtte i niveauet 280 og ved kursniveauet 250. Aktien er på kandidatbænken.

Læs også: Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet

Læs også: Fem finanshuse spår medvind til Novo Nordisk-aktien