Henter kommentarer

| Opdateret

Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet


Investorerne har måned efter måned solgt ud af GN-aktien, men aktien er faldet alt for voldsomt, lyder det.

»Det er virkelig en hård medfart, som GN-aktien har fået. Jeg ser virkelig positivt på GN,« lyder det fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Han ser et stort potentiale i GN Store Nord-aktien, som kapitalforvalteren derfor selv har føjet til rækken af aktier, som man satser på

GN Store Nord-aktien er faldet 49 pct i løbet af de seneste 12 måneder. GN-aktien befinder sig nu på sit laveste, når man ser på udviklingen de seneste 12 måneder, bemærker han.

Kursudviklingen vækker undren hos Lars Hytting, der ser flere lyspunkter senere på året for den danske C25-aktie. Han går så langt som at betegne den danske aktie som den næstmest undervurderede aktie i C25-indekset. Den mest undervurderede er ifølge ham ISS, hvilket du kan læsere om i Dansk milliardforvalter: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'

»Der er ingen tvivl om, at første kvartal bliver tungt, hvilket ledelsen heller ikke har lagt skjul på. Men 2022 skal ses som værende back-end-loaded. Ordrer og efterspørgsel er der masser af, og andet halvår skulle meget gerne se fint ud. Jeg forstår ikke markedets behandling af GN-aktien i øjeblikket. Det må anses som værende meget kortsigtet,« udtaler han og tilføjer:

»Det nytter bare ikke noget, hvis jeg er den eneste, der mener det.«

Markedet frygter for ham at se, at GN Store Nord kommer med en nedjustering, for der er stadig coronanedlukninger i Kina og uro i forhold til forsyningskæderne.

»Det tror jeg ikke, at de gør, men det er det, der presser aktien. Jeg tror, at der kommer en tynd omgang, fordi selskabet er forsigtig, men at guidance bliver fastholdt,« udtaler han.

GN Store Nord minder meget om sin danske konkurrent, Demant, der ifølge Lars Hytting dog er en mere traditionel, højkvalitets-høreapparatproducent.

»Man er inden for samme område som Demant. Godt nok med produkter, der ikke er helt i samme klasse, men så lige en nip under, men GN har omvendt bevæget sig ind på nogle interessante forretningsområder som for eksempel gaming-området,« udtaler han.

Aktiechefen henviser til, at GN Store Nord i oktober 2021 annoncerede, at man havde opkøbt gaming-virksomheden Steel Series, der med salg af computerudstyr som headsets og tastaturer har eksponeret sig mod computerspils-glade forbrugere. Et område, der ifølge ham rummer et stort potentiale for den danske høreapparatgigant.

GN Store Nord har høreapparat-forretningen 'Hearing' og headset-forretningsbenet 'Audio' kombineret med noget »innovativt,« forklarer han.

»Der er lidt flere heste at spille på, men det kræver selvfølgelig, at de enkelte forretningsområder leverer, så man ikke taber penge på det hele, men jeg kan godt lide, at det er lidt nytænkende,« udtaler han.

Den danske formueforvalter har godt 17 mia. kr. under forvaltning og fokuserer især på nordiske og danske aktier.

Læs også: Bøgerne du SKAL læse – copytraderens anbefalinger

Læs også: Børshus om dansk aktie: Skær 330 kr. af forhåbningerne