Henter kommentarer

Dansk milliardforvalter: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'


Da ISS-aktien fredag fik massive kurstæsk, så Artha Kapitalforvaltning sit snit til at købe op i aktien.

Det fortæller Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, om den danske servicekoncern.

ISS-aktien blev hamret ned med 6,5 pct., efter aktiemarkedet blev grebet af bekymring for, om den nye coronavariant, omikron, kunne føre til nye nedlukninger verden over.

»Når en aktie som ISS falder så meget, er det svært ikke at købe mere af den. Det er i mine øjne den mest undervurderede aktie på det danske markedet,« udtaler Lars Hytting.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker: Det kan få kolossal betydning - burde sende aktien op

Artha Kapitalforvaltning forvalter samlet set for op mere end 16 mia. kr. og fokuserer især på danske og nordiske aktier. Det er også en af grundene til, at den langsigtede kapitalforvalter har øget sin position i ISS-aktien. Den danske servicekoncern er midt i en turnaround, der går utrolig godt, lyder forklaringen.

»Jeg fokuserer på, at det er et selskab, der er i gang med en turnaround, og at man er rigtig, rigtig godt på vej. Der er en rigtig dygtig ledelse og bestyrelse, og de er i gang med at sælge alt det fra, som ikke giver mening i forretningen,« udtaler han.

Læs også: Amerikansk bankgigant om dansk folkeaktie: Køb den - den burde stige 40 pct.

Han roser især ISS' topchef, Jacob Aarup-Andersen, der 1. september 2020 satte sig i chefstolen i stedet den daværende topchef Jeff Gravenhorst.

»Jacob Aarup-Andersen er ved at vende forretningen for alvor, og han gør det virkelig godt. Det er et scoop for ISS at de har fået ham over, og det er omvendt et stort tab for Danske Bank ikke at have ham,« udtaler aktiechefen om den tidligere kronprins i Danske Bank.

Men den forvandling, der er er i gang, er ikke gået op markedet, for allerede før fredagens aktienedtur var ISS-aktien faldet for meget tilbage, lyder det fra den danske kapitalforvalter.

Læs også: Her er årets store skuffelser blandt de professionelle investorer

ISS er blevet hårderet ramt af coronakrisen end mange andre aktier, fordi investorerne er bekymrede for, at vi skal arbejde mere hjemmefra, hvilket mindsker behovet for kontorrengøring og kantinedrift, som ISS har specialiseret sig i.

»I en periode var der fokus på de ændringer, der var i gang, og aktien begyndte at stige fra corona-dybet, men i takt med, at coronaen har fået mere opmærksomhed igen, har det fået folk til at sælge ud, uden at man har skelet til, hvordan det går ISS,« mener Lars Hytting. ISS-akien nåede til sammenligning en kurstop 158 kr. 6. juli 2021, men er faldet tilbage, og handles nu i kurs 120.

For aktiechefen at se er det imidlertid slut med fortiden, hvor det gjaldt for ISS om at vokse for enhver pris, og hvor der til sidst manglede overblik over forretningen.

Læs også: Bilfabrikant investerer over 100 milliarder i sats på elbiler

»Når en mulighed som i fredags byder sig, så slår vi til. Jeg siger ikke, at jeg har købt aktien på bunden - jeg har ikke en krystalkugle - men når aktien falder så meget, så er det svært ikke at købe mere af den. Jeg synes, at det en utrolig spændende case, og det er ikke noget, som jeg siger med en tidshorisont på 10 år. Jeg tror allerede, at vi kan se udviklingen i tallene næste år,« udtaler Lars Hytting

ISS-aktien er faldet næsten 17 pct. i løbet af de sidste tre måneder, mens aktien i løbet af de sidste 12 måneder kun er steget 2,6 pct. Til sammenligning er C25-indekset steget næsten 21 pct. i samme periode.

Du kan komme tættere på ISS i Millionærklubben Special, hvor ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen fortæller om den danske servicegigant og fremtidsperspektivet:

En af dem, der tidligere har set nærmere på ISS er Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen. Det kan du læse mere om her

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artikler og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Vestas afslører nye detaljer om cyberangrebet - har godt nyt til investorerne

Læs også: Strateger forventer markant kursstigning - tror C25-aktien vil stikke afsted fra markedet