Henter kommentarer

Strateger forventer markant kursstigning - tror Ambu-aktien vil stikke afsted fra markedet


Ambu-aktien kan inden for den nærmeste fremtid spurte foran resten af markedet.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat om det danske medicoselskab. Ambu udvikler, producerer og markedsfører medicinsk udstyr til hospitaler og redningstjenester. Det gælder blandt andet engangs-endoskoper, der har fået stor opmærksomhed, efter fremkomsten af covid-19.

Efter opdagelsen af den nye coronavariant omikron, forudser strategerne, at Ambu kan end med at sælge endnu flere endoskoper.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker: Det kan få kolossal betydning - burde sende aktien op

»Med den seneste kraftige stigning i antallet af smittede med corona og den nyligt fundne Covid19-mutation, ser vi en god sandsynlighed for, at Ambu kan komme til at opleve en større efterspørgsel på deres engangsendoskoper på kort til mellemlang sigt,« forklarer strategerne, der uddyber:

»Dermed udspillede der sig det selvsamme scenarie som sidste år, hvor coronapandemien begyndte og Ambu oplevede en eksplosiv stigning i salget af deres engangsendoskop ved navn aScope 4.«

Læs også: Kendt hedgefond-stjerne: Ny coronavariant kan sende aktierne op

Handelsbanken har en køb-anbefaling på Ambu-aktien, som de vurderer »på kort sigt vil klare sig bedre end det generelle marked.«

Handelsbanken har et kursmål på Ambu-aktien på 240 kr., hvilket indikerer et kurspotentiale på godt 20 pct. i forhold til fredagens lukkekurs på 199,60 kr.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artikler og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Investeringsbank er ikke i tvivl: Dette skal investorer gøre i markedsuroen

Læs også: Pensionsgigant advarer mod kæmpe aktiedyk - investorer får ét råd