Henter kommentarer

3 aktier teknisk set: Hvad vil markedet nu?


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Der er en svag stigning i antallet af nytilmeldt ledige i USA, og det indikerer, at en større arbejdsløshed er på vej, det kan måske påvirke antallet af renteforhøjelser i den kommende tid. USA har i den weekend indgået en politisk aftale med Venezuela. Det betyder, at USA letter sanktionerne mod Venezuela og det betyder, at Chevron genoptager olieudvinding i landet. Det kan skubbe olieprisen nedaf. Den seneste tid har flere råvarer været i en faldende tendens, hvilket vil være med til at trække inflationen ned.

H&M: Er trenden vendt?

H&M-aktien har været i en faldende tendens fra marts 2021 og aktien fandt en bund i niveauet 100 i begyndelsen af oktober. På dagsniveauet er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen for 6 dage siden. Kursen er faldet tilbage de sidste par dage og holder tendensen, bliver der etableret et Death Cross.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret for 3 uger siden. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra for 5 uger siden. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis blev brudt i sidste uge, men denne uge er kursen faldet tilbage og nu er kursen under det glidende gennemsnit. Det lange glidende gennemsnit ligger nu i niveauet 120 som en modstandslinie.

Den positive tendens der har været siden oktober har trukket op i de tre indikation MACD, Momentum og RSI. RSI har ramt 65 på ugebasis. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling. MACD er over 0 og Momentum er i en stigende tendens.

Nærmeste modstandsniveau er ved 135 og herefter i niveauet 160, mens der er støtte i niveauet 110 og herefter i niveauet 100 som er blevet testet i begyndelsen af oktober og i midten af marts.

Aktien er på kandidatbænken.

Traton med nyt signal

På dagsniveauet er der etableret et købssignal i slutningen af oktober i de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage. Bollingerkanalen etablerede købssignal i begyndelsen af oktober på dagsniveauet og har holdt fast i det siden.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen som er etableret for 3 uger siden. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er blevet brudt nedefra og de glidende gennemsnit på 8 og 24 har krydset hinanden og bekræftet et Golden Cross. Der har været en øget omsætning under etableringen af signalet.

Den stigende tendens trækker op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 70 på ugebasis og MACD er over 0. Momentum er ligeledes i en stigende tendens og har været det siden begyndelsen af november.

Nærmeste modstandsniveau er ved 190 og herefter i niveauet 215, mens der er støtte i niveauet 150 og herefter i niveauet 130.

Traton-aktien ser interessant ud på niveauet.

Wärtsilä: dobbelt bund

Kursen i Wärtsilä-aktien har været nede og teste niveauet 6,36 og 6,39 to gange i oktober og derved er der etableret en dobbelt bund. Det lange glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross i begyndelsen af november.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen som blev etableret for 2 uger siden. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Holder den stigende tendens, så bliver der etableret et Golden Cross i løbet af 2-4 uger.

På ugebasis er RSI i 65. MACD er over 0 på ugebasis. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.

Nærmeste modstandsniveau er ved 10,0 og herefter i niveauet 13,0, mens der er støtte i niveauet 7,0 og herefter i niveauet 6,30.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Læs også: Lau Svenssen: GN er i spil

Læs også: Simon Richard Nielsen: Der er stadig kræfter, som kan presse renterne helt i bund igen