Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: 3 regnskabsaktuelle aktier


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Fredagens amerikanske job viste en positiv udvikling og overgik forventningerne. Der var forventet 450.000 nye jobs, men der blev skabt 531.000 jobs. Den positive udvikling var med til at trække aktiemarkedet op og sende renten ned. Hvor længe kan den positive tendens holde?

Latour – bryder kursen igennem 350?

Latour ramte 358,50 i begyndelsen af august og tog siden et dyk til 260, som kursen ramte i begyndelsen af oktober og fredag lukkede aktien i 329,90.

På dagsniveauet blev der etableret et ”Golden Cross” i midten af oktober, da det korte glidende gennemsnit brød igennem det lange glidende gennemsnit. Bollingerkanalen har været i køb siden midten af oktober.

På ugebasis har stigningen ligeledes etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i RSI og Momentum på uge. RSI er i 65. Det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra.

Nærmeste modstandsniveau er ved den tidligere top fra august i niveauet 360 og herefter i niveauet 375, mens der er støtte i niveauet 320 og herefter i niveauet 295. Aktien er på kandidatbænken.

FLSmidth & Co med nyt signal

På dagsniveauet har der været købssignal siden midten af oktober i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Siden slutningen af oktober har FLS-aktiekursen bevæget sig vandret i niveauet i niveauet 240-245, og det betyder, at den nedre kanallinie for Bollingerkanalen er tæt på den nuværende kurs og bryder den under den kanallinie, så bliver der etableret et salgssignal på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 240 som en støttelinie. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af oktober.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra af den stigende kurs og det lange glidende gennemsnit testes i øjeblikket. Holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løber af 1-2 uger.

Den positive tendens i aktiekursen har fået Momentum og RSI til at stige på ugebasis. RSI er i 70. Momentum brød igennem det glidende gennemsnit på ugebasis i september.

Der er etableret en dobbelt bund formationsmæssigt, idet niveauet 214 blev testet i midten af august og i begyndelsen af oktober og begge gange har støtteniveauet modstået presset.

Nærmeste modstandsniveau er ved 280, som var en top i maj og juni og herefter i niveauet 300. Der er støtte i niveauet 210-215 og herefter i niveauet 200. Aktien ser interessant ud.

Lundbeck – kommer der et købssignal?

Lundbeck aktien har været i en faldende tendens siden 2018 hvor aktien blev handlet i niveauet 450 og i fredags lukkede aktien i 180,80. På dagsniveauet er der etablerede købssignal i begyndelsen af oktober efter kursen 166 – 167 blev testet to gange uden at bryde igennem og dermed blev der etableret en dobbelt bund, hvilket har givet et positivt signal.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Kursen skal slutte over den øvre kanalline i niveauet 181,46, før Bollingerkanalen går i køb på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 187 som en modstandslinie.

Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 48 og det glidende gennemsnit i Momentum er blevet brudt nedefra, hvilket giver et positivt billede af situationen i aktien.

Nærmeste modstandsniveau er ved 205 og herefter i niveauet 235, mens der er støtte i niveauet 167- 168 og herefter i niveauet 136-140. Aktien ser interessant på niveauet.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Pas altid på de finansielle købmænds salgssnak - det er de grønne aktier et godt bevis på

Læs også: Lau Svenssen tordner mod klynkekulturen: Folk må vågne