Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: En nedjustering, en opjustering og en ….


 
Hvad er ‘BRIK-lande’?
Vis mere

I denne uges har jeg valgt to finske selskaber, hvor det ene har nedjusteret og det andet har opjusteret. Kone nedjusterede forventningerne til det årsregnskab grundet udviklingen i Kina.

Corona-restriktioner har også haft en indvirkning på udviklingen.

UPM-Kymmene opjusterede på grund af en positiv udvikling i flere af deres forretningsben.

Specielt forretningsområderne Fibers og energi skiller sig ud.

Denne uge har givet 12 nye købssignaler blandt de nordiske aktier i Bollingerkanalen, hvilket er samme antal som sidste uge. Spørgsmålet er, om der er en trendvending på vej. Pris på gas er i denne uge faldet pænt, hvilket er positivt for erhvervslivet og privatøkonomien.

UPM-Kymmene opjusterede forventningerne

På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen for 8 dage siden, og de glidende gennemsnit har netop etableret et Golden Cross. Den positive melding fra UPM skabte et gap i niveauet 33,43-34,52.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret i begyndelsen af august. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et Golden Cross ved månedsskiftet august/september.

RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 66. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling. RSI bevæger sig mellem 0 og100 og RSI over 50 er positivt.

Momentum har etableret en topformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket viser at hastigheden er aftagende. MACD har etableret bundformation og stiger igen.

Nærmeste modstandsniveau er ved 40 og herefter i niveauet 45, mens der er støtte i niveauet 33,5 og herefter i niveauet 31,5. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Kone nedjusterede forventningerne

Kones aktiekurs er faldet med 38 pct. i år. Aktien har været i en faldende tendens siden årsskiftet.

På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et Death Cross fredag.

På ugebasis har der været salgssignal i Bollingerkanalen siden slutningen af juni og de glidende gennemsnit etablerede et Death Cross i september 2021.

RSI bevæger sig vandret i niveauet 30-40 og Momentum er fortsat i en faldende tendens. MACD er under middelværdien 0.

Nærmeste modstandsniveau er ved 46-47 og herefter i niveauet 51, mens der er støtte i niveauet 37.

Sidst aktien var i kurs 37 var i 2016. Næste støtteniveau er i niveauet 33. Afvent udviklingen.

ABB med nyt signal

ABB holder fast i den stigende tendens efter der blev etableret en bund i juni i niveauet 245. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross i begyndelsen af oktober.

På ugebasis er der ligeledes etableret et købssignal i Bollingerkanalen i denne uge. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross for 6 uger siden.

Der er divergens mellem de tre modeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. MACD har etableret en bundformation og er over middelværdien 0. RSI er over 50, mens Momentum er faldet tilbage og brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra.

Nærmest støtteniveau er ved 265 og herefter i niveauet 250 mens der er modstand i niveauet 310 og herefter i niveauet 325. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Lars ejer aktier ikke i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: 250.000 danskere står foran rentechok til nytår

Læs også: Se listen: Disse 10 dansk C25-aktier har klaret sig værst