Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Stormende kuling på aktiemarkedet


Markedet har det som en bokser, der vælter rundt i ringen efter at have modtaget flere slag.

Spørgsmålet er, om det snart er ovre. Regnskaberne Facebook og Amazon har været med til at sende markedet på gyngetur, da førstnævnte skuffede markedet og sidstnævnte overraskede, hvilket fik aktien til at stige med om 13 pct.

Nyt signal i Salmar

Der er positive signaler i flere fiskeopdræt-virksomheder, da åbningen af samfundet gør det nemmere at få transporteret fiskene rundt i verden, da vi flyver meget mere igen. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross”, hvor det korte glidende gennemsnit er brudt igennem det lange glidende gennemsnit nedefra hvilket giver et positivt signal. Bollingerkanalen er ligeledes gået i køb på dagsniveauet.

På ugebasis er der etablerede købssignal i Bollingerkanalen efter 2 måneder i salg. Kursudviklingen har siden marts været vandret, og det betyder, at Bollingerkanalen flere gange har skiftet til køb, men det har kun holdt et par måneder, før signalet er skiftet igen til salg. Aktiekursen i Salmar har 2 gange tidligere testet modstandsniveauet 650.

Holder den positive tendens i aktien, er der mulighed for at kursen bryder igennem de 650. Momentum har etableret en bund på ugebasis, hvilket bekræfter, at hastigheden er på vej tilbage i aktien. RSI har ramt 68 på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 650 og herefter i niveauet 685. Nærmeste støtteniveau er ved 600 og herefter i niveauet 570. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Outokumpu: bliver modstanden brudt?

Outokumpu er regnskabsaktuelt i den kommende uge og siden juli har modstandsniveauet 6,0 været testet 3 gange. Uroen på markedet har også trukket kursen ned på Outokumpu-aktien, som dermed har et salgssignal på dagsniveauet i de glidende gennemsnit, da der blev etableret et ”Death Cross” i slutningen af januar med de glidende gennemsnit 8 og 24 dage. I Bollingerkanalen er der købssignal.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret ved årets begyndelse. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 3 uger siden.

Aktiekursen har bevæget sig vandret i niveauet 5,0-6,0 siden juni/juli, og det bliver interessant at se, om det nu bliver brudt. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 65. Brydes modstandsniveauet, er nærmeste modstandsniveau 7,0 og herefter i niveauet 8,4-8,5, mens der er støtte i niveauet 5,4 og herefter i niveauet 4,6. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Demant i en faldende tendens

Regnskabsaktuelle Demant er i en faldende tendens, og det har stået på siden toppen i august, hvor aktien ramte 390 og fredag lukkede aktiekursen i 286,5 efter at have testet niveauet 275, som også var tilfældet i oktober. Den dobbelte bund lægger op til muligheden for en rebound og nærmeste modstandsniveau er ved 345, som blev testet i november og januar, men ikke brudt. Spørgsmålet er om 3 gang bliver lykkens gang.

Der er divergens mellem signalerne på dagsniveauet, idet Bollingerkanalen er i køb, men det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 305 som en modstandslinie.

På ugebasis er der ligeledes salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i oktober, hvilket indikerer, at aktien har etableret en faldende tendens. RSI er under 40 på ugebasis, hvilket bekræfter den negative tendens i aktien.

Nærmeste støtteniveau er ved 275 og det er blevet testet i oktober og januar. Næste støtteniveau er ved 260, som var et modstandsniveau i februar og marts. Aktien ser uinteressant ud på niveauet.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet 

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen om markedet lige nu: 'Det er et faresignal'

Læs også: Simon Richard Nielsen: Hvordan pokker blev Elon Musk og Tesla comme il faut på Wall Street?