Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Tre aktier med salgssignal


I denne uge har jeg valgt at se på tre aktier med salgssignal for hvorfor ikke ”bare” købe aktier med salgssignal eller aktier i en faldende tendens?

Det enkle svar er, at vi ved ikke hvornår nedturen eller den faldende tendens slutter, og det som var billigt i går, har ofte tendens til at blive billigere. Med de stigende energipriser kan der blive sat fokus på alle 3 aktier i denne uges analyse.

NEL vender den snart?

NEL-aktien har været i en faldende tendens siden januar, hvor aktien blev handlet i niveauet 34-35 og i fredags lukkede aktien i 12.72. På dagsniveauet er der salg i alla modeller. Bollingerkanalen er gået i salg i midten af september efter 11 dage i køb.

De glidende gennemsnit på ugebasis etablerede et ”Death Cross” i begyndelsen af april, hvor det korte glidende gennemsnit skar oppefra og ned igennem det lange glidende gennemsnit, således at det røde gennemsnit er over det grønne. Man kan derfor bruge de glidende gennemsnit som en slags lyssignal. Er grøn over rød, vil jeg eje aktien og omvendt hvis rød er over grøn, for så er aktien i en faldende tendens.

RSI er faldende på ugebasis og har ramt 18. Den samme faldende tendens ser man i Momentum på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 15,5 og herefter i niveauet 20-21, mens der er støtte i niveauet 11-12 og herefter i niveauet 10. Afvent udviklingen.

TGS-Nopec Geophysical i faldende tendens siden 2018

TGS- Nopec har haft en meget kedelig udvikling siden 2018 og i år er aktien faldet 38 pct. Der er salgssignal i alle modeller på både dags- og ugeniveauet. Bollingerkanalen har været i salg på ugebasis siden midten af april. De glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i begyndelsen af maj.

Den faldende tendens har trukket ned i RSI, som er i niveauet 20. RSI for TGS-Nopec har ikke været over 60 siden april.

Momentum har ligeledes været i en faldende tendens siden slutningen af januar. Nærmeste modstandsniveau er ved 100 og herefter i niveauet 125-130, hvor aktiekursen var oppe i maj. Nærmeste støtteniveau er ved 82-84, og man skal tilbage til 2010 for at finde kursen i det niveau.

Det uhyggelige ved formationen i TGS-Nopec er, at den nye bund ligger lavere end de foregående. Der er stadig et stort ”gap” i grafen tilbage fra februar 2020 i niveauet 150-186,75. Kan selskabet hjælpe med at finde sjældne metaller på havet bund?

Lundin Mining falder – råvarepriserne stiger?

Råvarepriserne på zink, kobber og nikkel er steget hen over året, men de sidste par måneder har de stået stille i de nuværende niveauer, mens Lundin Mining-aktien er fortsat i den faldende tendens efter toppen i april/maj, hvor aktien blev handlet i niveauet 100-105 og fredag lukkede aktiekursen i 60,25.

Den faldende tendens har skabt salgssignal på dagsniveauet allerede i midten af maj. På ugebasis er der ligeledes etableret et salgssignal fra slutningen af maj. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede et ”Death Cross” i slutningen af juni.

Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. Momentum er stigende trods en faldende tendens i aktiekursen, mens RSI er faldende og har ramt niveauet 20.

Nærmeste støtteniveau er ved 55-56 og herefter i niveauet 40, mens der er modstand i niveauet 70 og herefter i niveauet 80. Tag aktien med på kandidatbænken,da det ser ud til, at den har fået for mange stryg.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Lau Svenssen: Her er der potentiale i Norwegian-aktien

Læs også: Kryptoinvestor: Vi bliver som samfund nødt til at forstå og anerkende potentialet i kryptovaluta