Henter kommentarer

Teknisk Set: 'Pandora tester interessant niveau'

Her ser en kvinde på smykker i en Pandora-butik i Riga, der er hovedstad i Letland.
Her ser en kvinde på smykker i en Pandora-butik i Riga, der er hovedstad i Letland. Foto: INTS KALNINS
Vis mere

 

E-handelen har haft kronede dage under corona-lockdown, mens langt de fleste butikker, der ikke solgte dagligvarer og apoteksprodukter, har været lukket.

Men selvom de fleste store detailkæder har oplevet en kraftig stigning i salget i deres netbutikker, har netsalget dog ikke været i stand til at kompensere fuldt for det manglende salg i strøgbutikkerne, hvilket indikerer, at vi forbrugere stadig skal ud og rent fysisk se varen, før vi slår til.

Rebound i H&M

H&M har de sidste to uger været i en stærkt stigende tendens, og kursen er gået fra 130 til 168 på bare 9 dage. Stigningen betyder, at de glidende gennemsnit 8 og 24 dage etablerede et 'Golden Cross' i slutningen af maj under stor omsætning, og siden har der været en pæn stor omsætning i aktien.

Hennes & Mauritz (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

På ugebasis har den stigende tendens etableret købssignal i Bollingerkanalen for 2 uger siden, mens de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra af den stigende tendens i aktiekursen. Den stigende tendens i aktiekursen har trukket Momentum op i en stigende tendens, og den samme tendens ses i RSI på ugebasis. RSI er tæt på 70.

Nærmeste modstandsniveau er ved 180, som var en bundformation i november og januar. Derefter er der modstand ved den gamle topformation fra februar i niveauet 214. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Pandora tester interessant modstandsniveau

Pandora-aktien toppede tilbage i 2016 i kurs 1000, og i marts ramte kursen 1179,70. Torsdag lukkede aktien i kurs 357.

Pandora (dag). Kilde: Vikingen Vis mere

På dagsniveau blev der etableret et 'Golden Cross' i midten af april, og siden har aktien været i en stigende tendens, hvor det lange glidende gennemsnit på 24 dage blev testet som en støttelinie den 4/5 og den bestod prøven.

Pandora (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

På ugebasis blev der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 5 uger siden. De glidende gennemsnit 8 og 24 uger er blevet brudt af den stigende tendens i aktiekursen, og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et 'Golden Cross' og med en RSI over 90, kan der komme en modreaktion i markedet, der kan sende kursen et stykke ned til niveauet 300 for at teste køberne.

Der er en positiv tendens i Momentum både på uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 380, som blev testet i januar/februar i år og herefter i niveauet 450, mens nærmeste støtteniveau er i 320 og herefter i niveauet 280.

Ukendt friluftsaktie

Fenix Outdoor International er næppe kendt af så mange danskere, men ser man på de varemærker, selskabet forhandler, er de formentlig anderledes velkendte. Det er nemlig bl.a. Fjällräven, Tierra og Friluftsland. Aktien ser interessant ud, idet alle modellerne er i en stigende tendens.

Kursen bevægede sig vandret i niveauet 800-1100 i perioden 2017 og frem til begyndelsen af 2020. I forbindelse med corana-udbruddet faldt aktien tilbage til kurs 505 og lå der i 4 dage. Siden er aktien handlet op i niveauet 900. På dagsniveaet har der været køb siden slutningen af marts, hvor modellen Bollingerkanalen skiftede fra salg til køb. De glidende gennemsnit etablerede et 'Golden Cross' og undervejs blev det glidende gennemsnit på 24 dage testet som en støttelinie, men bestod prøven.

Fenix Outdoor International (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

På ugebasis blev der etableret købssignal for 5 uger siden i Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men de har endnu ikke etableret et 'Golden Cross' på ugebasis. RSI har tabt lidt styrke, men ligger fortsat over 70 på ugebasis. Momentum holder fast i den stigende tendens på ugebasis, men der ikke er sket noget endnu på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 900 og herefter i niveauet 1000, mens der er støtte i niveauet 775 og herefter i niveauet 700.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Lars Persson har arbejdet med teknisk analyse siden 1997, og har siden 2013 været en fast del af Millionærklubben, som du bl.a. finder her.

 

Læs også: Investor i børsbaby: Derfor investerer jeg i aktien

Læs også: Ole Hansen: Global usikkerhed baner vej for nye guldrekorder

Læs også: André Thormann: Derfor bør du holde øje med de små selskaber