Henter kommentarer

| Opdateret

13 arbejd hjemmefra-aktier, der kan vinde på trend

Foto: Brendan McDermid
Vis mere

Coronakrisen har sendt nogle selskaber ud på afgrundens rand, mens en række selskaber står tilbage som vinderne.

Det gælder især virksomheder med kernekompetencer inden for teknologiløsninger, der løser problemer, der opstår i forbindelse med at arbejde hjemmefra.

Saxo Bank har samlet en liste på 13 amerikansk-baserede 'arbejd hjemmefra'-aktier, der alle er eksponerede mod det, at vi arbejder hjemmefra.

Læs også: Kvantstrateg: Her er 3 attraktive og billige aktier

De 13 aktier på listen står for en stigning på svimlende 102 pct. for året, men corona-vinderne kan sagtens 'have mere i tanken', vurderer Peter Garnry.

»Spørgsmålet, investorer først og fremmest skal stille sig selv, er, om arbejde fra hjemmet bliver en fast del af dagligdagen. I Saxo Bank ser vi det som meget sandsynligt, at ansatte i højere grad får en mere fleksibel arbejdsrutine, hvor de enten arbejder fra kontoret eller hjemmet,« forklarer han.

»Den udvikling er ved at blive implementeret af nogle af verdens største virksomheder. Eksempelvis har Mark Zuckerberg (Facebooks topchef, red.) snakket om fremtidens fleksible arbejdsrutiner, imens Twitter allerede har taget skridtet og opfordret medarbejderne til at vælge deres arbejdssted. Herhjemme sker det samme, hvor Codan i denne uge annoncerede, at de fremadrettet vil have medarbejderne til at arbejde fra hjemmet 40 pct. af tiden.«

Omvendt er der også risiko for, at udviklingen under COVID-19 med pandemiens afslutning vil medføre en tilbagevenden til tidligere tiders arbejdsrutiner:

»Som vi så med corona-pandemien, udvikler verden sig hurtigt. Det kan være, vi om kort tid står med en vaccine klar, hvilket kan resultere i, at vi går tilbage til at arbejde fast fra kontoret. I en sådan situation er spørgsmålet, om trenden med at arbejde fra hjemmet har rodfæstet sig nok i virksomhederne,« påpeger Peter Garnry.

Nedenfor ses de 13 aktier - du kan klikke på de blå links og se selskabernes nøgletal, kursudvikling samt aktiekurs

Det er ikke en udtømmende liste men en liste af selskaber, der er meget direkte eksponeret mod trenden, og hvis hovedforretning er forbundet med arbejd hjemmefra-tendens.

Derfor finder man heller ikke giganter som Microsoft og Facebook på listen. De var med deres videokonference-løsninger måske forventet at være på listen, men deres kerneforretning ligger inden for online advertising.

Læs også: Investeringschef: Se bare på grafen - den siger det hele

Læs også: Se listen: 49 spændende grønne aktier