Henter kommentarer

2 undervurderede aktier, der kan være hjørnesten i din portefølje


Særligt to danske aktier kan fungere som hjørnesten til din portefølje.

Det vurderer biotekanalytiker Frank Hørning fra rådgivningsselskabet HC Andersen Capital. Han har fulgt sundhedssektoren indgående i en årrække, og mener at særligt to danske aktier fra den danske sundhedssektor har potentiale til at være en del af porteføljen.

Vi taler om en solid kvalitetsaktie samt en biotekaktie, der selv om de nyder masser af opmærksomhed stadig er undervurderede, forklarer han. Det drejer sig om henholdsvis den danske insulingigant Novo Nordisk og Genmab, der har specialiseret sig inden for kræftforskning. De er på sin vis begge undervurderet i forhold til det, som selskaberne står over for, vurderer han.

»Jeg ser Genmab-aktien som en hjørnesten i porteføljen, fordi Genmab er ved at opbygge et selskab, der er meget mere end darzalex, og det mener jeg ikke er afspejlet i aktiekursen,« udtaler Frank Hørning. Darzalex er et kræftmiddel udviklet af Genmab, der indtil nu har fungeret som selskabets guldæg.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk er ifølge Frank Hørning en solid, stærk case – også på den længere bane.

»Novo Nordisk-aktien har en attraktiv prissætning, set i lyset af en forventet stærk performance i GLP-1 forretningen kombineret med et solidt vækst momentum i insulinerne.«

Frank Hørning anbefaler, at investorerne holder skarpt øje med den orale GLP-1 behandling Rybelsus, da han vurderer, at der kan være et signifikant upside til den nuværende aktiekurs, såfremt Rybelsus-lanceringen overstiger forventningerne.

Læs også: 12 børsudtryk, du bør kende

Han hæfter sig samtidig ved, at Novo Nordisk er i gang med en række fase 3-studier inden for diabetes, fedme, hjerte/kar-sygdomme samt NASH (ikke-alkoholiseret fedtlever, red.) og Alzheimer's. Hertil er der en forventet godkendelse af Semaglutid 2.4mg mod fedme, som ventes hen over sommeren.

Semaglutid er et GLP1-middel  til behandling af blandt andet diabetes og fedme, og den dosis, man tester i fedmeindikationen, er 2,4 mg.

Rybelsus er en diabetespille. Vi taler om en oral GLP1-behandling, dvs. at pillen er baseret på hormonet GLP1.   Vis mere

»Det bliver samtidig spændende at se, hvordan semaglutid vinder fodfæste på fedmemarkedet, fordi midlet er mere potent end sin forgænger, Saxenda. Det kan ende med at blive rigtig interessant for Novo Nordisk,« udtaler Frank Hørning med henvisning til fedmemidlet Saxenda.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for en række selskaber i sundhedssektoren. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Læs også: Genmab: Nederlag i voldgift mere end indregnet

Læs også: Analytiker om dansk biotekselskab: Det kan blive en gamechanger