Henter kommentarer

3 mulige guldaktier til 2024: 'Den handler med en gigantisk rabat'


Hvilke aktier er værd at satse på i 2024?

Det har Jyske Banks aktiestrateg Michelle Nørgaard et bud på. I Millionærklubben fremhæver hun tre spændende danske aktier til 2024. Det er aktier, som banken anbefaler sine kunder at købe.

Alm. Brand
Det første selskab, som hun fremhæver, er aktien i Alm. Brand, der med hendes ord er 'billig' målt på nøgletallene.  Som andre forsikringsselskaber er Alm. Brands forretningsmodel, at de får penge af kunderne, der gerne vil forsikres. Hvis kunderne oplever skader, udbetaler selskaberne pengene til kunderne. Indtil da kan selskaberne investere pengene for at sikre sig et afkast.

Læs også: Lau Svenssen fremhæver 3 aktier til 2024: 'De er på vej op'

En aktie i Alm. Brand koster lige nu godt 10,5 kr, men det er for lidt i forhold til, at Alm. Brand har opkøbt konkurrenten Codan, og at aktionærerne ventes at kunne høste frugterne af opkøbet, vurderer Jyske Bank.

»Der er tale om et value-selskab,« udtaler hun med henvisning til et selskab, der er billigt målt på nøgletallene.

»Det er et meget sjældent syn - både når man sammenligner med Tryg og Topdanmark. Den handler med en gigantisk rabat sammenlignet med eksempelvis Topdanmark og Gjensidige ,« tilføjer Michaelle Nørgaard.

Du kan høre i podcasten, hvad aktieanalytiker Lau Svenssen mener om Alm. Brand-aktien.

DSV

Den næste aktie, som Jyske Bank fremhæver, er aktien i den danske transport og logistikmastodont DSV. Selskaber er et af de allerstørste på sit felt i hele verden, men DSV-aktien har ikke været immun over for udviklingen i økonomien og opfattelsen i markedet.

Selskabets aktie faldt tilbage, efter DSV meddelte, at bestyrelsen ville udskifte DSV's topchef for i stedet at indsætte finansdirektøren Jens Lund. Det kom samtidig frem, at DSV havde forpligtet sig til at binde op mod fem mia. kr. i et stort projekt i Saudi Arabien.

»Hvis man ønsker at købe op i et kvalitetsselskab, som man kan få med en god rabat sammenlignet med deres  konkurrenter, for eksempel Kuehne & Nagel, så er det nu, at man skal med på vognen,« fortæller Michelle Nørgaard.

Du kan høre mere om DSV og Jens Lunds syn på fremtidens DSV her:

Genmab
Den næste aktie, som Jyske Bank ser et potentiale i, er aktien i Genmab. Man finder biotekselskabet i det toneangivende danske aktieindeks, C25-indekset, sammen med de andre store danske børsnoterede selskaber. 

Genmab er kendt udover landets grænser takket være sin forskning i kræftmedicin. Siden 2016 har rygraden i Genmab været selskabets guldæg, kræftmidlet Darzalex.

Selv om aktien ikke er hamrende billig, så ser Jyske Bank et stort potentiale i aktien.

»Genmab har en høj indtjeningskvalitet, de bliver ved med at levere og har en lav gæld. Her får du fingrene i en aktie, som har en god kvalitet og som har rigtig gode udsigter,« forklarer hun.

Genmab ventes i december at give investorerne et nyt indblik i, hvordan Genmab ser på udviklingen af afløseren til Darzalex. Det kan løfte stemningen blandt investorerne, lyder det fra aktiechefen.

Det fremgår af bankens hjemmeside, hvilken anbefaling Jyske Bank har på aktierne, som de dækker.