Henter kommentarer

Advarer mod voldsom aktienedsmeltning


Stemningen på markedet kan blive så optimistisk, at der er risiko for en markedsnedsmeltning. 

Sådan lyder advarslen fra Ed Yardeni, der står i spidsen for analysehuset Yardeni Research, ifølge Marketwatch.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen på B.T.

Yardeni er bekymret for scenariet, hvor et overoptimistisk marked driver aktiekurserne op, så det kulminerer i en skarp korrektion, hvor aktierne pludselig falder kraftigt.

Læs også: Aktiechef: Sådan overlever du kursfald

Det er for ham at se ikke kun investorer, men også Wall Street-analytikere, der kan ende med at bære brænde til børsbålet. Det er en risiko, fordi analytikerne går med i en selvforstærkende cyklus af forventningsopjusteringer. Når aktiekurserne stiger hurtigt, kan analytikerne føle sig tvunget til at hæve deres forventninger til virksomhedernes indtjening, hvilket kan accelerere kursstigningerne yderligere uden solid fundamentale begrundelse, forklarer Yardeni.

Det har vi ifølge Yardeni set, når investorer i særlige perioder har haft urealistiske forventninger til, hvor meget selskaberne vil tjene ude i fremtiden. Det så man for eksempel under dotcom-boblen i slutningen af 1990'erne og efter skattesænkninger for virksomheder i 2018. I begge tilfælde så man markante opjusteringer af indtjeningsforventningerne, som efterfølgende blev efterfulgt af betydelige markedskorrektioner.

Læs også: Investering eller afbetaling af boliggæld? Få formueforvalterens råd

Analysen fra Yardeni understreger vigtigheden af at bevare en kritisk tilgang til ens aktier og de faktorer, der driver aktiekurserne opad. 

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer