Henter kommentarer

Advarer om mulig aktieboble


En aktieboble blandt teknologiaktier er ved at bygge sig op, og det kan risikere at ende i et brag.

Sådan lyder advarslen fra en række strateger, som Finans har snakket med.

Advarslen kommer, efter en række chipproducenter den seneste tid har oplevet enorme kursstigninger, hvilket især er drevet af den store hype omkring kunstig intelligens.

Frank Hvid Petersen, som er selvstændig investeringsrådgiver og økonomisk kommentator, forklarer, at nogle selskaber vil blive vinderne på kunstig intelligens. Udfordringen ligger bare i at forudse, hvem det bliver.

»Lige nu er investorerne i gang med at prise alle chip-aktier efter, at de bliver vinderne. Optimismen er stor, men læren fra tidligere er, at ikke alle kan vinde med så høje værdiansættelser,« siger Frank Hvid Petersen til Finans.

Læs også: Strateg om 2023's vinderaktier: De rummer et stort potentiale

Tidligere her på Euroinvestor har vi skrevet om, at en af de chipgiganter, der har oplevet enorme kurseksplosioner er Nvidia.

I sidste uge steg aktien markant efter offentliggørelsen af salgsprognosen for andet kvartal, der med 11 mia. dollar var 50 pct. højere, end analytikerne havde ventet. Aktien steg med hele 26 pct. torsdag, hvilket svarer til at markedsværdien voksede med over 180 mia. dollar på én dag.

Dermed har selskabet nu en markedsværdi på 963 mia. dollar, og nærmer sig den eksklusive klub af selskaber med en markedsværdi på over 1000 mia. dollar. En klub der lige nu består af fem virksomheder.

Læs også: 30 aktier i centrum af chipkrigen: 'Der er ikke noget alternativ'

Hos Saxo Bank har man også oplevet en øget interesse for investering i selskaber, der er eksponeret mod kunstig intelligens.

Kunstig intelligens har været en af de mest populære investeringstrends i 2023, og aktier med eksponering mod området er steget markant.

Dog er der særligt to risici ved at investere i kunstig intelligens ifølge Saxo Banks aktiestrategichef Peter Garnry i en kommentar. Du kan læse mere om de risici her.

Læs også: Stjerneinvestor skrottede Nvidia inden kæmpe optur