Henter kommentarer

Afgående Mærsk-topchef: Robert Uggla sendte mig en hockeystav


En god handel fik hovedaktionæren i Mærsk til at sende en hockeystav til topchefen, Søren Skou.

Det fortæller Søren Skou i et interview med Børsen.

Kort tid efter han tiltrådte stillingen som administrerende direktør i 2016 forslog Søren Skou et opkøb af det tyske rederi Hamburg Süd.

En repræsentant for Robert Uggla, hovedaktionæren i Mærsk, var kritisk overfor topchefens forslag, men endte med at gå med til opkøbet. Da det stod klart, at handlen var en god beslutning for Mærsk, fik det Robert Uggla til at sende en hockeystav med et særligt budskab.

»Det gik så ikke særlig godt med Hamburg Süd det første halve år, trekvart år, halvandet år. Det gik slet ikke efter planen, og jeg måtte høre en del for det. Men så vendte udviklingen pludselig, og det gik rigtig godt. I sommeren 2021 kunne jeg derfor skrive et brev til Robert og sige, at nu havde vi fået alle de 4,3 mia. dollar tilbage i kassen, men hvis han ville have dem med renter, måtte han vente til jul. Det fik Robert til at sende mig en hockeystav, for det var jo en ren hockey stick projection, der gik i opfyldelse,« siger Søren Skou til Børsen.

Tidligere i december meddelte Søren Skou, at han træder tilbage som topchef for den danske rederigigant med virkning fra 1. januar 2023. Han bliver afløst af Vincent Clerc, som i dag står i spidsen for Ocean & Logistics og har været i Mærsk i 25 år.

Læs også: Se listen: De mest købte danske aktier hos Nordnet i år

Læs også: Det haltende bilsalg er ikke overstået: 2023 ser 'vanskeligt ud'