Henter kommentarer

Aktie-direktør om sit seneste aktiekøb: 'Et selskab, som jeg virkelig gerne vil eje'


»Aktien er billig og billig nok til at købe mere af.«

Sådan lyder det fra porteføljeforvalter og direktør Per Juul fra investeringsselskabet Juul Value Invest om hans seneste aktiekøb.

Aktiechefen, der er inspireret af valueinvestoren Warren Buffett, har senest føjet svenske Assa-Abloy, der laver rukolåse og sikkerhedssystemer, til porteføljen. Aktiekursen afspejler nemlig ikke det langsigtede potentiale, der gemmer sig i den svenske sikkerhedskæmpe, mener han.

SPONSERET INDHOLD: Derfor stiger antallet af kontaktløse betalinger

Indtjeningen pr. aktie er de sidste 10 år steget 14 procent om året samtidig med, at selskabet har udbetalt 40 procent af indtjeningen som udbytter, fortæller han.

»Det er stærkt, når et selskab både kan vokse meget og samtidig udbetale en stor del af indtjeningen som udbytte. Kan de fortsætte med det, er aktien bestemt mere værd end den nuværende pris på 21 gange næste års indtjening,« forklarer Per Juul og uddyber:

»Det er et selskab, som jeg virkelig gerne vil eje. De er virkelig innovative og udtager mange patenter hvert år.«

Han henviser til, at op mod 25 pct. af selskabets omsætning stammer fra produkter, der er mindre end tre år gamle.

Aktien blev føjet til porteføljen, da coronavirussen for alvor var på fremmarch i Europa tidligere på året, og investeringen passede med, at Per Juul tror på, at no touch-løsninger vil blive mere udbredt i fremtiden. På det punkt er det svenske selskab trods sine næsten 49.000 ansatte lidt en overset spiller - i hvert fald forstået på den måde, at aktien stadig er billig, vurderer Per Juul.

»Ligesom vi i højere grad køber varer med betalingskort i stedet for kontanter efter coronavirussen, så tror jeg også, at vi i højere grad vil se en efterspørgsel på at komme ind og ud af døre uden at skulle røre ved tingene,« forklarer Per Juul.

Her låser en mand en dør op via sit smartwatch. Vis mere

Og her har Assa Abloy en fordel. Det svenske selskabs arbejde med at lave fysiske nøgle udgør nemlig kun en mindre del af forretningen.

Assa Abloy-aktien er med andre ord en investering i adgangssystemer og teknologiske sikkerhedsløsninger. Et af det svenske selskabs produkter er eksempelvis en sikkerhedsløsning, hvor en gæst med sit adgangskort kun har adgang til bestemte værelser i bestemte tidsrum.

Selskabet 'styrer' eksempelvis adgangen til Europaparlamentet i Bruxelles, så der er med aktiedirektørens ord tale om en 'high security'-spiller.

»Det er en virkelig god virksomhed, der er billig nok til at købe mere af. Det er en langsigtet investering til porteføljen,« forklarer Per Juul.

Han fortæller, at man hos Juul Value Invest i øjeblikket har 26 positioner, der er globalt fordelt. Hos Juul Value Invest har 2020 indtil videre været et stærkt år - her er man i år oppe med 11 pct, mens det globale MSCI-indeks, som Juul Value Invest måler sig op imod, er nede med ca. 5 pct. i år for året.'

Læs også: Mads Christiansen: Langsigtet investering og 9 mulige vinder-aktier

Læs også: Ugens aktier: Kæmpe plan er godt nyt for to danske aktier