Henter kommentarer

HelloFresh er steget voldsomt: Det ser analytikerne i kurskometen


Den tyske måltidskasse-gigant Hello Fresh er i løbet af det sidste år strøget til vejrs.

Men hvad mener analytikerne om aktien, der i løbet af det seneste år er steget mere end 226 pct.?

Der er ifølge Bloomberg 17 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har hele 10 en købsanbefaling, 6 analytikere har en hold-anbefaling, mens kun 1 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 0,5 pct.

Dem, der er mest positiv over for måltidskasse-aktien, er tyske Deutsche Bank, der har en købsanbefaling og et kursmål på 99 euro. Et lignende synspunkt finder man hos finanshuset Kepler Cheuvreux, der ligeledes har en køb-anbefaling samt et kursmål på 96,40 euro.

I den modsatte ende af skalaen finder man investeringsbanken Stifel Europe, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 47 euro. Lignende toner finder man hos tyske GSC Resarch, der også har en hold-anbefaling samt et kursmål på 50 euro.

Hello Fresh har en P/E-værdi på 39,37. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

P/E-værdien bruges ofte som et mål for, om en aktie er dyr eller billig. P/E-tallet er defineret som forholdet imellem aktiens kurs og indtjeningen (overskud pr. aktie/ (EPS). P/E-tallet kan dog ikke stå alene, når en aktie skal vurderes.

Læs også: Sådan sikrede fond sig afkast på 98 pct.

Læs også: Stryger til vejrs: Bitcoin slår igen rekord