Henter kommentarer

| Opdateret

Aktiechef advarer: Du risikerer en pinsel uden lige


Du skal passe på med at købe aktier efter, at den amerikanske centralbank melder, at den vil sikre en »blød landing«.

»Du risikerer en pinsel uden lige, hvis du køber de forkerte aktier lige nu,« lyder det fra Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef hos HC Andersen Capital.

Der er risiko for, at vi er på vej mod en amerikansk recession, men det kan være en farlig strategi at indrette din portefølje efter, at det lykkes den amerikanske centralbank – Federal Reserve – at lave en såkaldt »blød« landing, forklarer Michael Friis Jørgensen. En blød landing dækker over, at inflationen kommer ned samtidig med, at den høje beskæftigelse bevares i USA.

»Hvis du tror på, at Federal Reserve lykkes med en blød landing, så vil bankaktier og industriaktier være nogle af dem, du skal satse på, men jeg vil godt advare imod det,« forklarer Michael Friis Jørgensen og uddyber:

Læs også: Vil udnytte smerte og usikkerhed til at købe flere aktier nu

»Indtjeningsestimaterne er ikke kommet voldsomt ned i de her selskaber, og der er ikke noget datamæssigt, der tyder på, at vi står midt i en eller lige foran en recession. Den kommer måske først senere. Det vil sige, at det godt kunne blive en pinsel at købe det her, for  markedet ikke vil være med dig på den korte bane.«

Det sker med henvisning til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har kastet sig ud i en opsigtsvækkende kamp for at bekæmpe den tårnhøje inflation. Fænomenet dækker over brede prisstigninger på helt almindelige dagligvarer og tjenester. Vi står i øjeblikket med prishop, der ikke er set mage til i næsten 40 år.

Læs også: Topøkonom: Det skal der til for at få inflationen ned

Centralbankerne vil stække inflationen ved at hæve renterne, så økonomien ikke overopheder. Det er en svær balancegang, for risikoen er, at centralbanken sender verdens største og vigtigste økonomi ud i en recession for at komme inflationen til livs.

Målet er at tvinge inflationen ned samtidig med, at den høje beskæftigelse bevares. Noget, som centralbankchefen Jerome Powell har betegnet som en såkaldt »blød landing.«

Læs også: 65 stærke udbytteaktier til børsstormen

Læs også: Fed-topchef i historisk melding: Det her vil vi se først