Henter kommentarer

Aktiechef: Aktienedturen er ikke overstået


Aktiemarkedet stak af i torsdags efter lavere amerikanske inflationstal end ventet. Efterfølgende har aktiemarkedet forholdt sig i bedre humør end ellers oplevet i 2022.

Men den nuværende kursfest vil have en kort levetid, vurderer aktiechef i Sampension Philip Jagd overfor Finans.

Det skyldes især inflationen. Selvom den lå lavere end ventet i oktober, så er den stadig højere end den amerikanske centralbank (Fed) kan acceptere med 7,7 pct.

»Problemet for Fed er, at selvom inflationsmomentum er aftagende i USA, kommer inflationsraten ikke i nærheden af 3 pct. uden en vedholdende og restriktiv pengepolitik, og det ved Fed godt. Derfor bliver Fed tvunget til at sætte foden ned overfor de aktuelle aktiekursstigninger, hvilket gør det til et rally med kort tid til sidste salgsdato,« lyder det fra Philip Jagd.

Chefstrateg i investeringsbanken SEB, Thomas Thygesen, tror heller ikke, at den globale aktienedtur er ovre endnu. Dog tror han, at den bevæger sig mod slutningen.

»Udgangspunktet her er, at vi er halvvejs igennem tilpasningen, men den gode nyhed er, at det kan være overstået, inden vi går ind i foråret,« siger han til Børsen.

Læs også: Vores naboland oplever vild børsfest

Læs også: Kvinder sparer op, mænd investerer