Henter kommentarer

Aktiechef: Derfor bør investorer droppe bekymring om høje aktiekurser på Vestas og Ørsted


 

Skal man være nervøs for at eje aktier, der er steget over 100 pct. på blot ét år, ligesom det er tilfældet med Ørsted og Vestas? Nej, lyder svaret fra Michael Friis, der er aktiechef hos HC Andersen Capital.

»Jeg kan godt se, hvorfor man bliver skræmt af, at det er kørt så stærkt. Det er jo ikke fordi, at virksomhedernes resultater er buldret afsted. Men man må tage de lange briller på og huske, at der er en årsag til, at de er steget så meget,« siger Michael Friis.

Har du aktier i Vestas eller Ørsted, har det formentlig været en god forretning indtil videre. Vestas-aktien er steget 139 pct. det seneste år, mens Ørsted er oppe med 101 pct. i samme periode.

De to aktier har længe bevæget sig mere eller mindre konstant opad, men aktiechefen ser imidlertid ingen risiko for en større korrektion forude – dog er risikoen for udsving alt andet lige større nu, mener Michael Friis.

»Man skal ikke være nervøs for at sidde med de her aktier, men man skal være klar over, at de godt kan få tilbagefald, når de er kørt så stærkt,« siger Michael Friis.

Tålmodighed er en dyd

Som investor skal man væbne sig med tålmodighed: De høje aktiekurser vil sandsynligvis ikke blive retfærdiggjort af virksomhedernes resultater lige foreløbigt.

»Resultaterne kommer ikke lige i morgen, og derfor kommer det til at se lidt dyrt ud på den korte bane, men jeg tror ikke, at der er nogen, der kommer til at sælge ud af den grund … og skulle det alligevel ske, er det bare en mulighed for at samle mere op af de her langsigtede vindere,« siger Michael Friis.

Han mener, at alle investorer bør have en god del af deres investeringer i vedvarende energi, fordi sektoren i de kommende år vil byde på de højeste vækstrater blandt alle sektorer på tværs af markedet. Det skyldes ikke mindst politiske aftaler, der sikrer massive investeringer i den grønne omstilling, pointerer han.

»Mange af de grønne aftaler er slet ikke udmøntet endnu, men væksten kommer, og det er verden ved at forstå,« tilføjer han.

Danmark er godt eksponeret

Generelt har Danmark en god eksponering over mod bæredygtige aktier og dermed den grønne bølge, mener Michael Friis. Han nævner Rockwool, Chr. Hansen og Novozymes som grønne aktier i det danske eliteindeks C25.

»Chr. Hansen og Novozymes arbejder mod mindre forbrug af energi og råvarer ved hjælp af enzymer, så vi er rigtigt godt dækket ind i den grønne sektor. Det er én af forklaringerne på, at vi ligger lunt i svinget i Danmark,« siger han.

Michael Friis har stor tiltro til, at den grønne omstilling bliver en megatrend i de næste årtier, og derfor mener han også, at der generelt er grobund for yderligere stigninger blandt de danske aktier.

»Jeg kan godt se, at en rotation mod value måske kan bremse det danske aktiemarked lidt, men jeg tror, at vi er relativt godt beskyttede af den grønne vækst. Som land og indeks har vi en god vægtning over i det grønne; ikke mindst takket være Vestas og Ørsted,« siger han.

Læs også: Aktiechef om grøn optur: Investorerne har glemt disse aktier

Læs også: Aktiechef: Disse aktier har stadig kæmpe potentiale trods stigning på 120 pct. i 2020