Henter kommentarer

Aktiechef: Derfor er dansk aktie sendt på rutsjebanetur


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

En vaskeægte rutsjebanetur.

Det er, hvad Asetek-aktien har været ude for siden aktien blev noteret på den danske fondsbørs for en uges tid siden.

Mandag steg aktien med over 115 pct., og tirsdag fortsatte opturen med en stigning på 81 pct. Det ændrede sig dog i løbet af dagen og aktien lukkede nede med 16 pct. Onsdag fortsætter faldet og aktien er nede med 13,5 pct. i skrivende stund. Du kan logge ind og se aktiekursen i realtid her.

Tidligere var Asetek børsnoteret i Norge, men planen er, at det danske selskab kun skal være børsnoteret i Danmark.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef i HC Andersen Capital og fast porteføljeforvalter i Millionærklubben, er der én særlig årsag til denne kursudvikling.

»Et ord – gamification,« siger han i onsdagens afsnit af Euroinvestors podcast, Millionærklubben.

»Aktiemarkedet har været lidt røvsygt på det sidste. Hvis du går et år tilbage, så er vi nok helt flade i forhold til niveauet nu. Der sker ikke særlig meget, og når der så endelig sker noget i en aktie, og folk opdager det, så vil de lege med. Vi skal ikke kalde dem dumme, for de ved udmærket, hvad de laver. De synes, at det er sjovt at sidde og spekulere i,« tilføjer han.

Læs også: Disse 3 aktier er storbanks favoritter for resten af året

Asetek har base i Aalborg og har specialiseret sig i kølesystemer til computere, men de har også et andet produkt, som Michael Friis Jørgensen er særligt begejstret omkring.

»Det er mere interessant på den lange bane at snakke casen, som jeg synes er spændende. Især de her simracer,« forklarer han.

Han understreger endnu en gang at de investorer, der satser på denne aktie godt ved, hvad de går ind til.

»Jeg tror ikke nogen bliver snydt. De ved godt, at det er det spil de tager med den aktie,« siger Michael Friis Jørgensen.

Siden Aseteks danske børsnotering er aktien oppe med knap 52 pct.

Læs også: Storbank tror på vending i markedet

Læs også: Afgiftschok på vej på elbiler