Henter kommentarer

| Opdateret

Aktiechef om Bavarian Nordic: 'Det er meget væsentligt - der er et ret stort potentiale'


Markedet har indtil for kort tid siden spekuleret i, at den danske vaccineproducent Bavarian Nordic har fået EU.godkendt statsstøtte på millioner.

Nu bekræfter EU-kommissionen, at man har godkendt at den danske stat støtter selskabet med op mod 108 mio. euro svarende til 803 mio. kr. til udvikling af en vaccine mod corona. Det er dog ikke officielt bekræftet fra Bavarian Nordic selv, og aktien er derfor ramt af børspause.

Bavarian Nordic-aktien nåede under spekulationerne at flyve op med mere end 12 pct. Det er dog en særlig grund til, vurderer aktiechef Michael Friis Jørgensen fra analysehuset HC Andersen Capital.

»Hvis det er sandt, så er det ikke en urimelig kursudvikling,« udtaler han og fortsætter:

»Der er lang vej til, at selskabet er i mål med en vaccine, men data har været stærke, og markedet opfattede finansieringen af fase 3-forsøget som den store hurdle - især fordi Bavarian Nordic selv har sagt, at man ikke ville løfte finansieringen,« udtaler Michael Friis Jørgensen. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Aktieanalytiker: Bavarian-vaccine har lang vej til godkendelse trods stærke data

Hvis Bavarian Nordic har fået milllionstøtten, så er det ifølge aktiechefen meget sandsynligt, at Bavarian Nordic har sikret sin finansiering af forsøgets fase 3.

»Det er en ret stor mulighed og et ret stort potentiale. Hvis den hurdle er fjernet, kan der indregnes en højere kurs i aktien, så det er en meget, meget væsentlig nyhed,« udtaler han.

Aktiechefen fremhæver, at han har set beregninger på, at hvis Bavarian Nordic lykkes med at få en coronavaccine frem til markedet, så kan der lægges helt op mod 150-300 kr. ekstra oveni pr. aktie.

»Hvis jeg skulle komme med min egen vurdering, så ville jeg sige, at vi lå i den høje ende af det spænd,« udtaler Michael Friis Jørgensen.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Bavarian tager et skridt nærmere boostervaccine mod corona

Læs også: Tror dansk aktie kan stige 200 kr. om et halvt år