Henter kommentarer

Tror dansk aktie kan stige 200 kr. om et halvt år


Vaccineproducenten Bavarian Nordic gemmer på et stort kurspotentiale på grund af dets coronavaccine-kandidat.

Det mener investoren Christian Klarskov, der har arbejdet som porteføljeforvalter i flere år, og som selv har aktien i porteføljen, ifølge Børsen.

»Resultaterne fra fase 1-studiet var i mine øjne helt outstanding. Et ædrueligt bud er, at markedet p.t. tillægger det 25 pct. sandsynlighed for, at midlet kommer igennem fase 2 og 3 og altså rammer markedet, så kan kursen efter min beregninger stige 200 kr. om et halvt år,« siger han til Børsen.

Læs også: Bavarian-topchef er fortrøstningsfuld om finansiering

Det sker med henvisning ting, at Bavarian Nordic 10. august meddelte markedet, at vaccinen i et fase 1-forsøg med 45 mennesker »har påvist, at niveauet af antistoffer er op til 12 gange højere end hos personer, der har været smittet med virusset,« ifølge ritzau/Finans.

Det betyder med andre ord, at vaccinekandidaten fra det danske selskab i forsøget med mennesker har vist tegn på, at den giver en beskyttelse mod corona end de vacciner, der allerede er godkendt.

Vaccinen skal ligesom andet medicin testes på mennesker i tre faser – 1, 2 og 3 – inden det kan komme ud på markedet.

Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen har tidligere vurderet, at der er 35 procent sandsynlighed for, at den danske vaccineproducents vaccine bliver godkendt.

»For at den kan komme ind og spille en rolle vil det kræve, at den som minimum er lige så god, som de vacciner, der er på markedet – og formentlig også bedre,« har han  ifølge ritzau/Finans

Den danske vaccineproducent ventes i løbet af august at indlede et fase 2-forsøg med 210 deltagere. Målet er her at finde ud af, om vaccinen har en virkning som et boostervaccine. Hvis Bavarian Nordic fortsætter ad det spor, venter et fase 3-forsøg forude. Det vil dog kræve, at den danske vaccineproducent opnår finansiering udefra, har selskabet oplyst.

Hvis alt går op i en højere enhed, kan Bavarian Nordics vaccine være på markedet i 2022, har Bavarian Nordic meldt ud.

Læs også: Aktieanalytiker: Bavarian-vaccine har lang vej til godkendelse trods stærke data

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker: 'Særdeles positivt'