Henter kommentarer

Bavarian Nordic-analytiker: 'Særdeles positivt'


»Vi ser særdeles positivt på meldingen fra Bavarian Nordic.«

Sådan lyder det fra Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen i et nyt analysenotat. Det sker efter, at den danske vaccineproducent er kommet med opløftende nyt om dets vaccinekandidat mod covid 19. Det kan læse mere om her. Sydbank ser i det lys en endnu større chance for, at Bavarian Nordic får en coronavaccine frem til markedet.

»Det ligner [...] efter vores vurdering, at Bavarian står med en meget attraktiv vaccine-kandidat, som kan bruges i et potentielt revaccinationsmarked fremover,« påpeger Søren Løntoft Hansen i sit skriv.

Sydbank fremhæver flere aspekter ved de foreløbige tal. Søren Løntoft Hansen anser først og fremmest bivirkningsprofilen som »attraktiv«, ligesom man fremhæver, at de nye data bekræfter de tidligere offentliggjorte positive resultater fra prækliniske studie med ABNCoV2. Sydbank fremhæver det desuden som »meget positivt, at antistofniveauerne, der er fremkommet med ABNCoV2 er de allerede godkendte COVID-19 vacciner overlegen, ligesom ABNCoV2 ser meget effektiv ud mod de forskellige virusvarianter.«

Bavarian Nordic begynder et fase II-studie med ABNCoV2 senere på måneden, og resultaterne ventes klar i løbet af 2021. Formålet at bekræfte resultaterne i fase I/II-studiet og undersøge ABNCoV2 som en booster-vaccine for personer, der tidligere er vaccineret mod eller har været syge af COVID-19, forklarer aktieanalytikeren.

Han fremhæver desuden, at Bavarian Nordic forbereder et fase III-forsøg med ABNCoV2 i 2022. Fase III-studiet er betinget af ekstern finansiering, men »de meget stærke foreløbige data fra fase I/II-studiet, udsigten til virusudbrud og behovet for revaccinationer,« forventer Sydbank, at Bavarian Nordic vil opnå finansiering af fase III-studiet.

Sydbank vurderer fortsat, at den danske regering er det mest sandsynlige bud på en finansieringskilde.

Sydbank ser samtidig 35 pct. sandsynlighed for, at Bavarian Nordic får en vaccine frem til markedet. Tidligere vurderede banken, at sandsynligheden lå på 20 pct.

»Den fortsat relativt beskedne sandsynlighed afspejler, at vi er tidligt i den kliniske udvikling, ligesom der fortsat ikke er afklaring om finansieringen af den videre udvikling af ABN-CoV2. I vores basisscenarie, der indregner 545 mio. doser i perioden 2022-2028, giver det en risikojusteret nutidsværdi på 80 kr. pr. aktie (235 kr. pr. aktie ved 100% sandsynlighed),« skriver han i sit analysenotat.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at man har en købsanbefaling på Bavarian Nordic-aktien.

Læs også: Bavarian-chef: Coronavaccine slår Pfizers på flere parametre

Læs også: Lille svensk aktie brager op efter Bavarian Nordic-nyhed