Henter kommentarer

Aktiechefens 3 guldfugle til 2023


På Euroinvestor har vi fået forskellige investorer til at komme med bud på gode investeringer i porteføljen anno 2023.

I onsdagens afsnit af Euroinvestors podcast Millionærklubben kom aktiechef i HC Andersen Capital, Michael Friis Jørgensen, med sine bud på guldfugle til porteføljen i det kommende år.

Cybersecurity ETF'en LOCK er Michael Friis Jørgensens første bud. Han tror på, at centralbankerne kommer til ændre deres tilgang til renterne, hvilket vil være godt for techaktierne.

»Det kan godt være, at det her ikke er aktiegruppen til den første del af 2023. Der stadig pres på de her højt prissatte teknologi- og vækstaktier, men jeg tror, at centralbankerne vender på et tidspunkt, og vi bliver overbevist om, at renterne begynder at falde. Når det sker, vil jeg gerne have noget tech, og for mig cybersecurity oplagt,« siger Michael Friis Jørgensen.

Læs også: Tidligere overvismand: 'Der er god grund til at være bekymret'

ETF'en INRG, som er koncentreret om aktier indenfor grøn energi, er Michael Friis Jørgsensens næste bud.

»De har masser af amerikanske forsyningsselskaber. Næste år begynder de jo at kunne tjene penge igen, fordi ordrerne begynder at komme. Over de næste tre år er det offentlige infrastruktursinvesteringer, der er med til at holde hånden under økonomien indenfor energiforsyning. Jeg tror, vi begynder allerede at se ordrerstrømmen i 2023. Jeg kan tage fejl, måske bliver det i 2024, men de kommer,« siger Michael Friis Jørgensen.

Læs også: 10 råd fra økonomen til at spare penge i hverdagen

Michael Friis Jørgensens sidste bud på en god investering til 2023, er den tyske energigigant Siemens Energy.

»Vi skal have investeret massivt i vores energiinfrastruktur. Det er jo en kæmpemæssig forretning, som har en relativ lav markedsværdi. Den bliver lidt mishandlet en gang imellem på den tyske børs. Kursen har lige været nede i 11 euro, og nu er den tilbage i 16 euro. For mig er det en strukturel vinder for de kommende år,« siger Michael Friis Jørgensen.

Siemens Energys markedsværdi er faldet med over 30 procent det seneste år. Onsdag eftermiddag ligger kursen omkring 16,3 euro.

Læs også: Efter 55 år er det slut: Et ikon takker af

Læs også: Advarer mod omfattende kursfald