Henter kommentarer

Aktiefesten buldrer løs - strateg advarer mod den hæsblæsende udvikling

captionDefaultValue
captionDefaultValue Foto: KIMIMASA MAYAMA
Vis mere

Investorer har sendt japanske aktier mod månen.

Det er i sådan en grad, at det toneangivende Nikkei 225-aktieindeks for første gang har krydset den magiske grænse på 40,000 indekspoint. Indekset nåede mandag kortvarigt op i 40.314 indekspoint

Stigningerne er dog sket så hurtigt, at det bekymrer markedsstrateg Ayako Sera hos Sumitomo Mitsui Trust Bank, skriver Bloomberg News

»Selvom 40,000 yen for Nikkei 225 er et forbigående punkt, er farten for hurtig, og niveauet er nået lidt for tidligt til, at økonomien og virksomhedernes faktiske præstationer kan følge med. Økonomiens vækst er et langdistanceløb, og aktiemarkedet er løbet så hurtigt, at det måske snart mister pusten,« siger han til Bloomberg News.

Det bredere Topix-aktieindeks er også steget, men er stadig omkring 6 pct. under rekorden, der blev sat for mere end tre årtier siden, før Japans aktieboble brast. Nikkei nåede op på sit gamle rekordniveau fra 1989 i sidste måned.

Det er både udenlandske og indenlandske investorer, der deltager i kursfesten. De har ifølge finansmediet kastet sig over japanske aktier på grund af forbedrede aktionærudbytter, den svagere yen og blomstrende virksomhedsprofitter.

Euroinvestor har tidligere talt med Danske Banks globale chefstrateg, Frank Øland, om japanske aktier. Det kan du læse mere om i 'Aktierne buldrer afsted, men chefstrateg ser mere potentiale: Håber at kunne få i 'pose og sæk'. 

Læs også: Amerikansk gigant banker afsted: Overhaler oliekæmpe

Læs også: Fortsætter op - nærmer sig rekordniveau