Henter kommentarer

Aktionærformand: 'Klart positivt' - men vi er ikke i mål


 

Det er »klart positivt«.

Sådan lyder det fra direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, efter at det ifølge Børsen nu ser ud til, at der er samlet mere end 10 pct. af aktionærerne i Brdr. Hartmann, der er parat til stemme imod Stadil-familien og Thornicos tilbud om at købe og afnotere aktierne til en pris på 300 kr. per aktie.

Dermed ser det umiddelbart ud til, at Stadil-familiens planer om en afnotering går i vasken.  

Hos Dansk Aktionærforening har man arbejdet på at organisere de små private investorer i selskabet, der var utilfredse med tilbuddet. Derfor er det en glad direktør, der dog understreger, at arbejdet endnu ikke er færdiggjort: 

»Baseret på at der trods alt var 30 pct. private aktier derude, har jeg hele tiden været fortrøstningsfuld med, at vi har kunnet komme så langt som her til,« siger Mikael Bak og tilføjer: 

»Nu venter arbejdet med at få op mod 500 private investorer til at stemme ved generalforsamlingen eller afgive fuldmagt. Så der er stadig en del, der skal gøres. Men det her er en klar indikation af, at vi er på rette vej og at aktionærdemokratiet, der sørger for, at de små ikke bare bliver kørt over, betyder noget. Og at man kan gøre en forskel.«

Læs også: Aktien buldrer op: Dansk selskab vinder største ordre i selskabets historie

Det seneste stykke tid har der udspillet sig et regulært børsdrama i den danske æggebakkeproducent Brdr. Hartmann. Stadil-familien, der gennem selskabet Thornico ejer omkring 70 pct. af aktierne fremsatte i sidste uge et forslag om at afnotere Brdr. Hartmann fra Nasdaq Copenhagen og i samme ombæring tilbød de at købe de øvrige aktionærer ud for 300 kr. per aktie.

Det var på daværende tidspunkt lige under den aktuelle værdi på børsen, og derfor var der ingen gevinst for investorerne ved at sælge deres aktier. Derfor har forslaget mødt stor modstand fra en række af minoritetsaktionærerne. 

Onsdag d. 16 oktober vil der blive afholdt en ekstraordinær generalforsamling, og hvis 90 pct. af aktionærerne takker ja til tilbuddet, kan Brdr. Hartmann blive afnoteret. Fredag har Børsen så kunnet skrive, at mere end 10 pct. af aktionærerne har tilkendegivet, at de ønsker at stemme nej til tilbuddet. Intet er dog sikkert før generalforsamlingen er afholdt og stemmerne afgivet. 

»Alt tyder på at vi kan komme over 10 pct. men vi er kun halvvejs, for vi skal først have alle formalier på plads. Derfor venter der stadig hårdt arbejde forude,« lyder det fra Mikael Bak. 

Læs også: Novos succes vækker minder om finsk kollaps

De private investorer har kunnet registrere sig hos Dansk Aktionærforening, som hjælper med det praktiske i forhold til organisering og stemmeafgivelse. Mikael Bak fortæller, at man forventer at runde 600 investorer der repræsenterer mere end 2 pct. af stemmerne i løbet af næste uge. 

For foreningen handler det om, at der bliver afgivet en fair pris for afnoteringen: 

»Vi så gerne, at selskabet genovervejer, om ikke man skal have en ekstern vurdering, eller om man kan finde en anden måde at lave en pris som alle er tilfredse med. For i sidste ende handler det om at få en fair pris - og den debat fortsætter,« siger Mikael Bak. 

Euroinvestor forsøger at få en kommentar fra Stadil-familien. 

Læs også: Ny rente-udvikling gør ondt - prisen er steget 10.000 kr.

Læs også: Lille dansk selskab overvejer at gå af børsen