Henter kommentarer

Aldrig set før: Danskere har rekordmange penge i banken


Danskerne har aldrig haft så mange penge stående i banken, som de har nu.

Det viser nye tal fra Nationalbanken, som vidner om, at danskerne i april tilsammen havde 1.077,3 milliarder kroner stående i banken. Det er en stigning på 28 mia. kr. i forhold til måneden forinden.

I Sampension ser de flere grunde til, at opsparingen når hidtil usete højder. For det første har danskerne fået penge tilbage i skat i april, og desuden gør krigen i Ukraine, at danskerne lægger penge til side fremfor at spendere dem.

»Danskerne oplever betydelig usikkerhed omkring privatøkonomien i øjeblikket ikke mindst som følge af de stigende priser og krigen i Ukraine. Det har blandt andet bidraget til, at forbrugertilliden er dykket til det laveste niveau nogensinde, og det afspejler sig også i, at opsparingen i banken nu har nået nye rekordhøjder,« siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Epinion har for nylig lavet en rundspørge for Sampension, hvor de har spurgt 1.000 danskere ind til deres økonomiske situation. Her svarer 47 pct. af dem, som har fået penge tilbage i skat, at de vil sætte pengene ind i på opsparingskontoen. Samtidig svarer fire ud af ti personer, at de har penge stående til negative renter i banken.

»Det er altid fornuftigt at have nogle penge stående i banken – og ikke mindst i økonomisk usikre tider som i øjeblikket. Men hvis man betaler negative renter, er der god grund til at overveje, om en del af opsparingen kan bruges på anden vis. Og her er der flere alternativer som for eksempel at afvikle dyr gæld, give et gavebeløb skattefrit, investere via en aktiesparekonto eller indbetale ekstra på pensionen,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Læs også: Strateger om voldsom stigning i C25-aktie: 'Mulig overreaktion'

Læs også: SAS i nyt milliardtab