Henter kommentarer

Strateger om voldsom stigning i C25-aktie: 'Mulig overreaktion'


Lydgiganten GN Store Nord har været i flyvende galop på børsen den seneste uge, men stigningen får to aktiestrateger i Handelsbanken til at løfte øjenbrynene.

Kursgaloppen blev startet af en historie i mediet InsideBusiness om, at flere investorer angiveligt er lune på at opkøbe GN Store Nord. Handelsbankens strateger vurderer, at der er tale om »en meget spekulativ historie« og hæfter sig ved, at selskabet selv har nægtet at kommentarer på »rygterne«.

»Derfor er der også en smule bekymring for, om den seneste tids voldsomme kursreaktion kan betragtes som en mulig overreaktion,« skriver Handelsbankens aktiestrateger Hajder Anjum og Michelle Nørgaard i en kommentar tirsdag morgen.

Læs også: Porteføljeforvalter: Meget tyder på, at bunden kan være nået

GN Store Nord er braget frem med 23 pct. på en uge. En del af fremdriften kan, ifølge strategerne, skyldes, at shortere har lukket deres positioner ovenpå opkøbsrygterne. Aktien har nemlig været meget shortet, hvilket betyder, at markedet spekulerer i, at den vil falde.

Lydgiganten fremlagde for få uger siden deres regnskab for årets første kvartal. Det blottede overordnet to ting, påpeger strategerne: At selskabet har forsyningsvanskeligheder, og at kinesiske nedlukninger gør ondt på indtjeningen.

»Begge dele – samt fortsat lav troværdighed blandt investorerne til selskabet i kølvandet på de seneste kvartalers nedjustering – er alle faktorer, som gør, at vi ser den seneste kraftige kursudvikling med en smule bekymrende miner,« skriver strategerne.

Desuagtet fastholder Handelsbanken sin købsanbefaling på aktien, og deres treårige kursmål lyder 535 kr. mod den seneste lukkekurs på 286,2 kr. Grunden hertil skal særligt findes i, at aktien har en lav P/E-værdi. Værdien indikerer, hvor mange penge investorer skal betale for en krones indtjening.

Læs også: Bavarian får nye kontrakter under vingerne og opjusterer

Læs også: Twitter idømt kæmpebøde – har solgt brugeres personlige data