Henter kommentarer

Amerikansk aktie sendt til slagtehuset - beskrives som 'værdiløs'


Investorer skal tænke sig om en ekstra gang, inden der trykkes på købsknappen for.

Det er budskabet fra det amerikanske børshus Wedbush Securites, der har set nærmere på amerikanske Bed Bath & Beyond. Aktien i selskabet, der har specialiseret sig i boligindretning og produkter til hjemmet, er tirsdag blevet sendt til slagtehuset med et fald på mere end 48 pct.

Udviklingen får børshuset til at beskrive Bed Bath & Beyond-aktierne som værdiløse, skriver Bloomberg News. Det sker med henvisning til et analysenotat fra Wedbush-analytikeren Seth Basham.

Læs også: Vil du med på AI-bølgen? Disse aktier tror analytikerne på

Han har sænket sit kursmål for Bed Bath & Beyond-aktien til 0 fra tidligere 1 dollar.

Det amerikanske selskab arbejder på at sikre sig en kapitalindsprøjtning på en milliard dollar. Noget, som Seth Basham dog kalder for 'et sidste åndedrag'.

De nye penge, som det amerikanske selskab i så fald vil få ind, vil for Seth Basham at se kun forlænge Bed Bath & Beyonds overlevelse nogle kvartaler endnu.

Læs også: Storbank: S&P 500 er færdig med at stige for i år

Investorer har da også brugt de seneste 12 måneder på at dumpe aktien. Bed Bath & Beyond-aktien har i den periode mistet næsten 80 pct. af sin værdi.

Bed Bath & Beyond har arbejdet på at søge om konkursbeskyttelse i USA i en såkaldt chapter 11-proces. Der er tale om et greb, hvor et selskab kan rekonstruere virksomheden og nedbringe gælden samtidig med, at selskabet er beskyttet mod kreditorerne. Det kan du læse mere om her.

Nogle vil måske huske Bed Bath & Beyond-aktien som en af de meme-aktier, der tiltrak sig stor opmærksomhed i 2021, da private investorer købte massivt op Bed Bath & Beyond, fordi aktien var shortet.

Når en investor shorter en aktie satser vedkommende på, at aktien bliver mindre værd. Det kan du læse mere om her.

Se listen: Her er danske aktiers udbytte

Læs også: 500.000 boligejere står for skud: 'Det er tæt på en falliterklæring'