Henter kommentarer

Analytiker om dansk aktie: Vær forsigtig


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Der er masser af håb og vækst indregnet i ALK-aktiekursen, og derfor bør investorer være forsigtige.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen om det danske selskab, der har specialiseret sig inden for diagnose, behandling og forebyggelse af blandt andet høfeber og astma.

Det sker, efter det danske allergimedicin-selskab er kommet med friske regnskabstal for udviklingen i første kvartal. ALK leverer ifølge ham en god salgs- og indtjeningsmæssig indledning på året, og hos Sydbank vurderer man, at ALK stadig er på vej mod tocifret salgsvækst samt det, der beskrives som »en markant forbedring af lønsomheden de kommende år.«

Se listen: 75 spændende kvalitetsaktier

Men det er her, at investorer skal passe på, advarer han.

»ALK-aktien afspejler fortsat efter vores vurdering, at ALK kan levere tocifret salgsvækst og en markant forbedring af lønsomheden de kommende år, ligesom aktien også afspejler en forlængelse af vækstrejsen efter 2025. Indregningen af de meget positive indtjeningsscenarier maner til forsigtighed,«

ALK landede en omsætning på 1.155 mio. kr. i 1. kvartal 2022, hvilket svarer til en stigning på 13 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Størstedelen af omsætningen - omkring 48 pct. - udgøres ifølge Sydbank af de injektions- og dråbebaserede allergivacciner (SCIT/SLIT), mens tabletbaserede allergivacciner udgør en stigende del af omsætningen. I øjeblikket udgør det 39 pct., mens adrenalinpenne og øvrige produkter udgør 13 pct. af omsætningen.

ALK opnåede et driftsresultat før særlige poster og afskrivninger (EBITDA) på 272 mio. kr. i kvartalet mod 226 mio. kr. i 1. kvartal 2021.

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'

Læs også: Erfaren investor: Her ville jeg købe op nu