Henter kommentarer

Analytiker om dansk aktiefavorit: Køb den

Foto: Yves Herman
Vis mere

Der er grund til at have Ørsted-aktien på kandidatbænken.

Det vurderer Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh, der har set nærmere på den danske energikoncern, efter Ørsted er kommet med friske regnskabstal.

»Ørsted starter 2022 med en stærk indtjeningsvækst godt hjulpet på vej af høje vindhastigheder, frasalg af ejerandele og ekstremt høje energipriser. Vi ser gode muligheder for, at Ørsted kan udnytte selskabets stærke position på land- og havvind markedet til at bidrage til Europas frigørelse af den russiske gas,« forklarer Per Fogh, der har en købsanbefaling på Ørsted-aktien.

Læs også: Vestas leverer bragende underskud - her er forklaringen

Han fremhæver blandt andet, at driftsindtjeningen på EBITDA-niveau landede på 9.429 mio. kr. i 1. kvartal 2022, hvilket er noget bedre end det, som Sydbank og resten af markedet havde forventet. Indtjeningen svarer til en vækst på 94 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Hos Sydbank vurderer man, at der er mulige kurshop for Ørsted-aktien forude.

»Vi har store forventninger til kommende udbud, og har særligt øje på det kommende udbud i Storbritannien, hvor Ørsted deltager med Hornsea 3-projektet. Vi forventer at projektsejre kan bidrage til kursløft,« lyder det i hans analysenotat.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Ørsted-aktien.

Læs også: Stjerneinvestor i megasats på kendt aktie

Læs også: Vigtigt aktieindeks i største nedtur siden 2008