Henter kommentarer

Stjerneinvestor i megasats på kendt aktie

Her ses et billede af Warren Buffett, der fra tid til anden også bliver omtalt som Oraklet fra Omaha' 27. april 2022.
Her ses et billede af Warren Buffett, der fra tid til anden også bliver omtalt som Oraklet fra Omaha' 27. april 2022. Foto: JONATHAN STEMPEL
Vis mere

Stjerneinvestoren Warren Buffett har satset på særligt én aktie i 2022.

Det afslører nye børsdokumenter fra den navnkundige value-investors investeringskonglomerat Berkshire Hathaway lørdag. Det skriver CNBC. Det er aktier i den amerikanske oliemastodont Chevron, der i særlig grad er blevet købt op i de tre første måneder i år.

Chevron-aktierne udgør nu den fjerdestørste position i porteføljen af børsnoterede selskaber. Det vækker opsigt, for Warren Buffett er en af vor tids allerdygtigste investorer. Derfor følger investorer, analytikere og kommentatorer verden over den berømte investors gøren og laden. Hvad det skyldes, kan du læse mere om her.

Se også: 10 gyldne råd fra Warren Buffett

I slutningen af 2021 viste børsdokumenter, at Warren Buffett havde aktier i Chevron til en værdi på omkring 4,5 milliarder dollar.

Lørdag stod det imidlertid klart, at stjerneinvestoren via sine investeringsløjtnanter havde købt så mange aktier, at positionen nu havde en værdi på 25,9 milliarder dollar.

Tidligere i år har Berkshire Hathaway også købt en større portion aktier i olieselskabet Occidental Petroleum, HP og for nylig indgik koncernen en aftale om at overtage forsikringsselskabet Alleghany for 11,6 milliarder dollar.

Læs også: Derfor holder alle øje med, hvad stjerneinvestoren gør nu

Læs også: 6 bøger om Warren Buffett, du bør læse