Henter kommentarer

6 bøger om Warren Buffett, du bør læse

Her ses et billede af Warren Buffett
Her ses et billede af Warren Buffett Foto: JOHANNES EISELE
Vis mere

 

Warren Buffett. Det er navnet på investeringsverdenens nok største stjerne. Den 91-årige investor er blevet kendt for at investere i value-aktier, dvs. undervurderede selskaber, som markedet enten har overset, ignoreret eller misforstået.

Warren Buffett har siden 1965 sikret sine aktionærer i investeringsselskabet Berkshire Hathaway et afkast på 20,3 pct. om året. Det er ifølge finansmedie Motley Fool dobbelt så meget, som det brede amerikanske S&P 500-indeks har præsteret. Indekset har i gennemsnit givet et afkast på 10 pct. om året.

Se også: 10 stærke råd fra Warren Buffett

Buffets succes på de finansielle markeder har betydet, at han har dannet skole inden for value-investering. Det har også betydet, at der er blevet skrevet en lang række bøger om 'Oraklet fra Omaha', som Warren Buffett af og til bliver kaldt.

Nedenfor kan du se en række bøger om den kendte investor, som er anbefalet af aktiechefer, investorer og strateger:

1) 'Buffett: The Making of an American Capitalist' af Roger Lowenstein
'Buffett: The Making of an American Capitalist' udkom i 1995 efter journalisten – og forfatteren bag bogen – Roger Lowenstein havde fulgt Warren Buffett gennem tre år, hvor han fik adgang til investeringsguruens familie, venner og kollegaer.
Bogen er anbefalet af Handelsbankens senior investeringsstrateg Michelle Nørgaard. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Her er Warren Buffetts største sats

2) 'Warren Buffett: Et liv med milliarder' af Alice Schroeder
Bogen er skrevet af Alice Schroeder og er en biografi om Warren Buffett.
»Bogen er god, hvis man gerne vil lære, hvordan Warren Buffett tænker. Han er en fundamental investor og er kendt for at købe billigt og holde i lang tid. Han er trods alt en af verdens rigeste, og det sjove er, at hvis man ser på nogen af hans aktier, så har han jo ikke haft ret mange af dem, der er skudt i vejret – udover Apple, der er steget gevaldigt de seneste 10-15 år. Jeg mener, han er et investeringsideal, fordi han i løbet af de mange år har beholdt sin sunde fornuft,« lyder det fra aktieanalytiker Lau Svenssen, der er Millionærklubben-porteføljeforvalter og chefanalytiker i firmaet Svenssen & Tudborg. Det kan du læse mere om her

3) 'Ground Rules' af Jeremy Miller
'Ground Rules' er et samlet overblik over Warren Buffetts investeringsprincipper og læresætninger baseret på de breve, han årligt skriver til sine partnere. Det er en anden bog, som Lau Svenssen finder interessant.

4) 'The Essays of Warren Buffett: Lessons for Investors and Managers' af Warren Buffett
Warren Buffett er kendt for at være god til enkelt at formulere sine tanker om aktier og investering. Det har han blandt andet gjort i årsbreve til sine aktionærer i Berkshire Hathaway, som efterfølgende er blevet samlet.

»Det er en 'must read' i mine øjne for tidens vel nok største aktieinvestor. Buffetts resultater taler for sig selv. Manden er unik,« har aktiechef Lars Hytting fra Artha Kapitalforvaltning udtalt om den 91-årige amerikanske investor. Det kan du læse mere om her.

5) 'The Real Warren Buffett: Managing Capital, Leading People' af James O'Loughlin
Det er en bog om den amerikanske value-stjerne, som veteraninvestoren Jens Løgstrup mener, der er værd at læse. Han er mindst lige så fascineret af Warren Buffetts levemåde, som han er af måden, som Warren Buffett investerer på.

»Det med at investere drejer sig i bund og grund om to ting. Den ene er at lave et godt afkast, og det andet er at indrette sig sådan, at man kan komme igennem enhver krise. Det synes jeg, Warren Buffett er et godt eksempel på. Det er ligegyldigt, hvor mange penge man tjener, hvis man ikke tænker over, hvordan man kommer igennem en krise og køber noget modstandsdygtigt,« har Jens Løgstrup blandt andet udtalt. Det kan du læse mere om her.

6) 'The Warren Buffett Way' af Robert G. Hagstrom
»Den her var nok den første bog, jeg læste om Warren Buffett, da jeg gik på handelshøjskolen i 90erne. Jeg blev bare vildt fascineret af ham, og den fik mig på sporet af den måde, Warren Buffett investerer på,« lyder det fra Johannes Møller, der er porteføljeforvalter hos den danske kapitalforvalter MW Compounders. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Derfor holder alle øje med, hvad stjerneinvestoren gør

Læs også: 12 børsudtryk, du bør kende