Henter kommentarer

Bøgerne du SKAL læse – anbefalet af aktiechefen


Hurtige nyheder og kursreaktioner fylder en del på Euroinvestor, men har man brug for at fordybe sig og blive endnu klogere på markedet, kan fagbøger være vejen frem.

Men hvilke bøger skal man så vælge? For at gøre det nemmere har Euroinvestor spurgt en række kendte eksperter, hvilke bøger om investering, der er deres absolutte favoritter – denne gang chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

For ham er favoritterne ikke bøger med ordlyden 'Sådan bliver du rig af at investere' eller 'Sådan investerer du i aktier'.

»I stedet synes jeg, det er spændende at læse, hvad de største investorer har på hjerte. Hele deres tilgang til investering, hvilke tanker de gør sig og deres syn på verden,« siger Lars Hytting.

 • 'The Essays of Warren Buffett: Lessons for Investors and Managers' af Warren Buffett
  »Det er en 'must read' i mine øjne for tidens vel nok største aktieinvestor. Buffetts resultater taler for sig selv. Manden er unik,« siger Lars Hytting om den 91-årige amerikanske investor.

  Han er kendt for den investeringsstil, der kaldes for value-investering, som handler om at investere i undervurderede aktier.

  Warren Buffett har siden 1965 sikret sine aktionærer i Berkshire Hathaway et afkast på 20,3 pct. om året. Det er ifølge Motley Fool dobbelt så meget, som det amerikanske S&P 500-indeks har præsteret. Det har givet et afkast på 10 pct. om året.

  Han blev født 30. august 1930 i Omaha i staten Nebraska, og bor stadig i det hus, som han købte i 1958, ifølge BusinessInsider. Hans store succes på finansmarkedet har derfor også betydet, at han har fået tilnavnet ‘Oraklet fra Omaha’.

  Stjerneinvestoren står i spidsen for investeringsselskabet Berkshire Hathaway, som han leder sammen med blandt andre sin højre hånd, Charlie Munger. Buffett begyndte at investere i Berkshire Hathaway i 1960erne, dengang selskabet stadig var en tekstilvirksomhed. Han omdannede siden da virksomheden til et holdingselskab, der investerede i andre selskaber.

 • 'The Bond King: Investment Secrets from PIMCO's Bill Gross' af Timothy Middleton
  »Denne giver et indblik i, hvilke tanker en obligationsinvestor gør sig. Det er en helt anden tilgang end Warren Buffett.«

 • When Markets Collide: Investment Strategies for the Age of Global Economic Change af Mohamed El-Erian
  »Forfatteren Mohammed El-Erian var i mange år hos Bill Gross i PIMCO, men stoppede i 2014. I bogen giver han sit indblik i markedet, hvilke dynamikker der er på spil, og hvad der driver det. Han berører også finanskrisen, og hvordan det fremtidige marked vil se ud.«

 • 'The Trouble with Markets: Saving Capitalism from Itself' af Roger Bootle
  »Roger Bootle giver i bogen indblik i hvorfor markedet – i hans øjne – er sygt. Han kommer også med et bud på, hvordan det kan reddes.

Læs også: To tomme billedrammer kan blive millioner værd

Læs også: Lars Tvede: Dette er rigtig godt at være investeret i