Henter kommentarer

Bøgerne du SKAL læse - porteføjleforvalterens bedste


Hurtige nyheder og kursreaktioner fylder en del på Euroinvestor, men har man brug for at fordybe sig og blive endnu klogere på markedet, kan fagbøger være vejen frem.

Men hvilke bøger skal man så vælge? For at gøre det nemmere har Euroinvestor spurgt en række kendte eksperter, hvilke bøger om investering der er deres absolutte favoritter – denne gang porteføljeforvalter i MW Compounders, Johannes Møller.

De bøger, han har udvalgt, er nogen af dem, der har været med til at forme ham som den investor, han er i dag.

  • 'The Warren Buffett Way' af Robert G. Hagstrom

»Den her var nok den første bog, jeg læste om Warren Buffett, da jeg gik på handelshøjskolen i 90erne. Jeg blev bare vildt fascineret af ham, og den fik mig på sporet af den måde, Warren Buffett investerer på.«

  • 'Warren Buffett – Et liv med milliarder' af Alice Schroeder

»Bogen her er nok lidt mindr faglig men til gengæld mere personlig. Jeg læste den tidligt i min karriere, dengang jeg stadig ikke vidste meget om aktier, og det er nok også på det stadie, man får mest ud af den.«

  • 'Barings' fald – ifølge Nick Leeson' af Nick Leeson

»Jeg læst den her på nogenlunde samme tid som de ovenstående. Det var en ret stor skandale i 90erne, hvor en stor engelsk bank gik konkurs. Banken havde en afdeling i Singapore, hvor en fyr ved navn Nicn Leeson spekulerede og lavede underslæb. Som ung var det vildt fascinerende at læse om tradere og generelt hele det miljø.«

  • 'One Up On Wall Street – How To Use What You Already Know To Make Money In The Market' af Peter Lynch og John Rothchild

»Jeg synes Peter Lynchs bog lærte mig mange gode ting i forhold til at investere i aktier. For eksempel at hvis man vil investere i en virksomhed, skal man vide og forstå, hvad der sker i den virkelige verden. Det kan være at gå en tur i shoppingcenteret, for at se hvilke varer folk køber.«

  • 'Reminiscences of a Stock Operator' af Edwin Lefevre

»Den her er en delvis selvbiografi af børshandleren Jesse Livermore, som levede for cirka 100 år siden. Det er fascinerende, at en bog skrevet for 100 år siden, stadig kan være aktuel i dag. Man snakker meget om fomo (fear of missing out red.) på markedet, når noget stiger, uden man selv er med på det. Sådan var det også for 100 år siden. Det er fascinerende, at børspsykologien på så mange år stort set er uændret. Derudover er den også god, hvis man vil blive klogere på at trade aktier kortsigtet.«

Du kan også se favoritter fra:

Læs også: Insider køber 5000 aktier i C25-selskab

Læs også: Aktiechef om bombet dansk aktie: Hold jer væk