Henter kommentarer

Bøgerne du SKAL læse – Seniorstrategens favoritter


Hurtige nyheder og kursreaktioner fylder en del på Euroinvestor, men har man brug for at fordybe sig og blive endnu klogere på markedet, kan fagbøger være vejen frem.

Men hvilke bøger skal man så vælge? For at gøre det nemmere har Euroinvestor spurgt en række kendte eksperter, hvilke bøger om investering, der er deres absolutte favoritter – denne gang Nordeas seniorstrateg Simon Kristiansen, der her nævner de faglitterære bøger, som har formet hans professionelle liv.

  • 'One Up on Wall Street' af Peter Lynch

»Det var min første investeringsbog, og ud fra deviserne heri foretog jeg mig min første personlige investering. Et af rådene, jeg har levet efter, når jeg forvalter min private portefølje, er, at man i hverdagen støder på produkter, hvor man tænker »hvor smart, hvorfor har flere ikke fået øjnene op for det?”. Den tilgang har leveret nogle af mine bedste investeringer. For mig viser den, at investering ikke behøves at være så svært eller nødvendigvis tidskrævende.«

  • 'Superforecasting: The Art and Science of Prediction' af Philip Tetlock & Dan Gardner

»Lidt forsimplet består mit job i at prøve at forudsige fremtiden og derefter placere penge ud fra det mest sandsynlige udfald. Men at forudsige fremtiden er ikke forbeholdt økonomer og spåkoner – alle gør det og hele tiden. For eksempel når vi køber en ny bil eller stifter familie, så er det med fokus på, hvad fremtiden mon bringer. Indsigten i denne bog har hjulpet mig til at blive en bedre forecaster og dermed en bedre investor.«

  • 'Introducing Advanced Macroeconomics: Growth And Business Cycles' af Peter Birch Sørensen og Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

»En moppedreng fra tidligere yndlings-overvismand Jørgen Whitta-Jacobsen. Den var obligatorisk på polit.-studiet, men jeg burger den stadig som opslagsværk og økonomiteoretisk bibel.«

  • 'Predicting the Markets' af Edward Yardeni

»Jeg er blevet mere ydmyg med erfaring, og man accepterer at det er umuligt konsistent at forudsige, hvor vi er i markedscyklen, og hvilken rytme markederne vil danse til. Omvendt er jeg blevet bedre til at spotte de tegn, som viser sig forud for bevægelser i markedet. Denne bog har tvunget mig til at tænke i nogle nye baner og er en god ballast til alle, som er interesseret i en lidt kontrær tilgang til markedscykler og forecasting.«

  • 'The Deficit Myth' af Stephanie Kelton

»Jeg kan godt lide tanker og tilgange til økonomi og investering, som udfordrer konsensus, og det må man sige denne bog gør. Moderne monetær politik lyder måske lidt kedeligt, men det dækker over en ny tankegang inden for pengepolitik og økonomi, og bogen giver en nem og god introduktion til et emne, som vil dominere markedsretorikken de næste mange år.«

Du kan også se favoritter fra:

Læs også: ​Don Ø ser store farer for FC København ved salg af Parken

Læs også: Simon Richard Nielsen: Oprøret smuldrer i GameStop og AMC