Henter kommentarer

Hvem er Warren Buffett?


 

Warren Buffett er amerikansk investor, forretningsmand og milliardær. Han er kendt for den investeringsstil, der kaldes for value-investering, som handler om at investere i undervurderede aktier.

Den kendte investor har siden 1965 sikret sine aktionærer i Berkshire Hathaway et afkast på 20.3 pct. om året. Det er ifølge Motley Fool dobbelt så meget, som det amerikanske S&P 500-indeks har præsteret. Det har givet et afkast på 10 pct. om året.

Han blev født 30. august 1930 i Omaha i staten Nebraska, og bor stadig i det hus, som han købte i 1958, ifølge BusinessInsider. Hans store succes på finansmarkedet har derfor også betydet, at han har fået tilnavnet ‘Oraklet fra Omaha’. Warren Buffett er 15. februar 2021 god for en formue på mere end 91,8 mia. dollar, ifølge Bloomberg.

Se også: 10 stærke råd fra Warren Buffett

Warren Buffett har historisk set fokuseret på selskaber, som han kan investere i over lang tid, og som har visse karaktertræk. Det kunne eksempelvis være et stærkt brand, en voldgrav, en dygtig ledelse, og at virksomheden har et godt produkt.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Stjerneinvestoren står i spidsen for investeringsselskabet Berkshire Hathaway, som han leder sammen med blandt andre sin højre hånd, Charlie Munger. Buffett begyndte at investere i Berkshire Hathaway i 1960erne, dengang da selskabet stadig var en tekstilvirksomhed. Han omdannede siden da virksomheden til et holdingselskab, der investerede i andre selskaber. Selskabet er ifølge Forbes investeret i flere end 60 selskaber.

Warren Buffett er via Berkshire Hathaway investeret i en lang række af selskaber, heriblandt  teknologigiganten Apple, læskedrikkæmpen Coca-Cola og American Express.

Her ses stjerneinvestoren Warren Buffett (t.v), der står i spidsen for Berkshire Hathaway. Han er flankeret af sin højrehånd, Charlie Munger, der er næstformand i investeringsselskabet. Vis mere

Han har i dokumentaren ‘Becoming Warren Buffett’ med egne ord beskrevet, hvordan han allerede fra barns ben var meget interesseret i tal, og at han investerede i aktier for første gang som 11-årig.

Warren Buffett blev senere hen en af Benjamin Grahams elever på Columbia Business School. Benjamin Graham betragtes af flere som value-investeringens fader, og er blandt andet kendt for bøgerne 'Security Analysis' (1934) og ‘The Intelligent Investor’ (1949).

Læs også: Hvad er Buffett Indicator?

Læs også: Hvad er en ETF?